Riimisuolattu broileri pestokastikkeessa
Tämä ruokalaji on hyvää päivällisenä ympäri vuoden, mutta erityisesti kesällä. Broilerin voi keittää viileämmän illan aikana, panna kylmään ja syödä seuraavana päivänä lounaaksi tai päivälliseksi kesän lämmössä. Keitetyt uudet perunat ovat mainio kumppani.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 broileri (n. 1,2 kg)
- 2 rkl suolaa
Keitinliemi
- vettä peittämään liha
- ½ purjo (vihreä osa)
- 1 porkkana
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia
- 2 oksaa persiljaa
Pestokastike
- 1 ruukku basilikaa
- 2 dl ranskankermaa
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
- 1 maustemitta suolaa
Tarjoiluun
- suikaloitu porkkana
- suikaloitu retikka
- vesikrassia
Valmistusohje
1. Ensimmäinen päivä: Jaa broileri puoliksi. Huuhtele puolikkaat hyvin, valuta ja kuivaa talouspaperilla. Hiero kumpaankin puolikkaaseen sisä- ja ulkopuolelle 1 rkl suolaa / puolikas. Pane ne vierekkäin lihapuoli ylöspäin muovipussiin ja sulje se. Nosta pussi lautaselle ja pane se jääkaappiin. Riimisuolaa broileria yksi vuorokausi.
2. Toinen päivä: Keitä vettä isossa kattilassa, nosta broilerinpuolikkaat kattilaan ja katso, että vesi peittää lihat. Lisää peratut kasvikset, pippurit, laakerinlehti, timjami ja pari persiljanoksaa. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä hiljaisella lämmöllä 40-50 minuuttia. Kokeile broilerin reidestä, että lihaneste on kirkasta. Nosta broileri kattilasta, vedä nahka irti ja erottele liha luista ja leikkaa viipaleiksi ennen tarjoilua.
3. Pestokastike: rouhi pähkinät hienoksi. Kuori valkosipulinkynsi. Irrota basilikanlehdet ja murskaa ne morttelissa, jotta neste irtoaa. Sekoita basilika ranskankermaan ja lisää joukkoon pähkinärouhe ja suola. Purista sekaan valkosipulinkynsi ja sekoita kunnolla. Tarjoile riimibroilerin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku