Riimisuolattu broileri pestokastikkeessa
Tämä ruokalaji on hyvää päivällisenä ympäri vuoden, mutta erityisesti kesällä. Broilerin voi keittää viileämmän illan aikana, panna kylmään ja syödä seuraavana päivänä lounaaksi tai päivälliseksi kesän lämmössä. Keitetyt uudet perunat ovat mainio kumppani.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 broileri (n. 1,2 kg)
- 2 rkl suolaa
Keitinliemi
- vettä peittämään liha
- ½ purjo (vihreä osa)
- 1 porkkana
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia
- 2 oksaa persiljaa
Pestokastike
- 1 ruukku basilikaa
- 2 dl ranskankermaa
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
- 1 maustemitta suolaa
Tarjoiluun
- suikaloitu porkkana
- suikaloitu retikka
- vesikrassia
Valmistusohje
1. Ensimmäinen päivä: Jaa broileri puoliksi. Huuhtele puolikkaat hyvin, valuta ja kuivaa talouspaperilla. Hiero kumpaankin puolikkaaseen sisä- ja ulkopuolelle 1 rkl suolaa / puolikas. Pane ne vierekkäin lihapuoli ylöspäin muovipussiin ja sulje se. Nosta pussi lautaselle ja pane se jääkaappiin. Riimisuolaa broileria yksi vuorokausi.
2. Toinen päivä: Keitä vettä isossa kattilassa, nosta broilerinpuolikkaat kattilaan ja katso, että vesi peittää lihat. Lisää peratut kasvikset, pippurit, laakerinlehti, timjami ja pari persiljanoksaa. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä hiljaisella lämmöllä 40-50 minuuttia. Kokeile broilerin reidestä, että lihaneste on kirkasta. Nosta broileri kattilasta, vedä nahka irti ja erottele liha luista ja leikkaa viipaleiksi ennen tarjoilua.
3. Pestokastike: rouhi pähkinät hienoksi. Kuori valkosipulinkynsi. Irrota basilikanlehdet ja murskaa ne morttelissa, jotta neste irtoaa. Sekoita basilika ranskankermaan ja lisää joukkoon pähkinärouhe ja suola. Purista sekaan valkosipulinkynsi ja sekoita kunnolla. Tarjoile riimibroilerin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät