Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Riimisuolattu broileri pestokastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji on hyvää päivällisenä ympäri vuoden, mutta erityisesti kesällä. Broilerin voi keittää viileämmän illan aikana, panna kylmään ja syödä seuraavana päivänä lounaaksi tai päivälliseksi kesän lämmössä. Keitetyt uudet perunat ovat mainio kumppani.

Neljälle

  • 1 broileri (n. 1,2 kg)
  • 2 rkl suolaa

Keitinliemi

  • vettä peittämään liha
  • ½ purjo (vihreä osa)
  • 1 porkkana
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 2 oksaa persiljaa

Pestokastike

  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
  • 1 maustemitta suolaa

Tarjoiluun

  • suikaloitu porkkana
  • suikaloitu retikka
  • vesikrassia

Valmistusohje

1. Ensimmäinen päivä: Jaa broileri puoliksi. Huuhtele puolikkaat hyvin, valuta ja kuivaa talouspaperilla. Hiero kumpaankin puolikkaaseen sisä- ja ulkopuolelle 1 rkl suolaa / puolikas. Pane ne vierekkäin lihapuoli ylöspäin muovipussiin ja sulje se. Nosta pussi lautaselle ja pane se jääkaappiin. Riimisuolaa broileria yksi vuorokausi.

2. Toinen päivä: Keitä vettä isossa kattilassa, nosta broilerinpuolikkaat kattilaan ja katso, että vesi peittää lihat. Lisää peratut kasvikset, pippurit, laakerinlehti, timjami ja pari persiljanoksaa. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä hiljaisella lämmöllä 40-50 minuuttia. Kokeile broilerin reidestä, että lihaneste on kirkasta. Nosta broileri kattilasta, vedä nahka irti ja erottele liha luista ja leikkaa viipaleiksi ennen tarjoilua.

3. Pestokastike: rouhi pähkinät hienoksi. Kuori valkosipulinkynsi. Irrota basilikanlehdet ja murskaa ne morttelissa, jotta neste irtoaa. Sekoita basilika ranskankermaan ja lisää joukkoon pähkinärouhe ja suola. Purista sekaan valkosipulinkynsi ja sekoita kunnolla. Tarjoile riimibroilerin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Broileri