Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Appelsiinikananpoika

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Melko tulisesti maustetun broilerin rinnalle sopivat miedonpuoleiset lisäkkeet, kuten avokadosose ja keitetyt perunat.

Neljälle

  • 1 iso broileri (1 1/4 kg)
  • 2 appelsiinia
  • ½ nippua persiljaa
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia
  • (tai 2 tl kuivattua)
  • ½ dl mustia oliiveja
  • ½ tl suolaa
  • 4 tl kuivattua piri-piriä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 1 dl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa broileri ja laita uunivuokaan. Kuori valkosipulinkynnet, pane 4 kynttä ja mustat oliivit vuokaan. Pese appelsiinit huolella ja leikkaa toinen lohkoiksi, raasta toisesta kuori ja purista mehu, noin 1 dl. Riivi neulaset rosmariininoksasta.

2. Täytä broileri appelsiininlohkoilla, persiljalla, neljällä valkosipulinkynnellä ja puolella rosmariininlehdistä. Hienonna piri-piri morttelissa. Sekoita raastettu appelsiininkuori, suola, piri-piri, loppu rosmariini ja oliiviöljy. Hiero broilerin pintaan seos. Aseta broileri uunivuoassa uunin alatasolle.

3. Kiehauta liemikuutio appelsiinimehun, veden ja viinin kanssa. Valele usein broileria paiston aikana seoksella. Paista 1 - 1 1/4 tuntia. Tarkista, että broileri on kypsää, pistämällä reiden paksuimpaan kohtaan. Kun ulos valuva lihaneste on täysin kirkasta, broileri on kypsä.

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika