Appelsiinikananpoika

Melko tulisesti maustetun broilerin rinnalle sopivat miedonpuoleiset lisäkkeet, kuten avokadosose ja keitetyt perunat.

Neljälle

  • 1 iso broileri (1 1/4 kg)
  • 2 appelsiinia
  • ½ nippua persiljaa
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia
  • (tai 2 tl kuivattua)
  • ½ dl mustia oliiveja
  • ½ tl suolaa
  • 4 tl kuivattua piri-piriä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 1 dl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa broileri ja laita uunivuokaan. Kuori valkosipulinkynnet, pane 4 kynttä ja mustat oliivit vuokaan. Pese appelsiinit huolella ja leikkaa toinen lohkoiksi, raasta toisesta kuori ja purista mehu, noin 1 dl. Riivi neulaset rosmariininoksasta.

2. Täytä broileri appelsiininlohkoilla, persiljalla, neljällä valkosipulinkynnellä ja puolella rosmariininlehdistä. Hienonna piri-piri morttelissa. Sekoita raastettu appelsiininkuori, suola, piri-piri, loppu rosmariini ja oliiviöljy. Hiero broilerin pintaan seos. Aseta broileri uunivuoassa uunin alatasolle.

3. Kiehauta liemikuutio appelsiinimehun, veden ja viinin kanssa. Valele usein broileria paiston aikana seoksella. Paista 1 - 1 1/4 tuntia. Tarkista, että broileri on kypsää, pistämällä reiden paksuimpaan kohtaan. Kun ulos valuva lihaneste on täysin kirkasta, broileri on kypsä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!