Riimibroileri kylmän rakuunakastikkeen kera
Broileria riimisuolataan vuorokausi. Kylmää kanaa pitää säilyttää jääkaapissa ennen tarjoilua. Riimibroileri sopii hyvin myös salaatteihin, lihahyytelöön ja ohueksi leikattuna voileiville. Kannattaa valmistaa vaikka kaksi kanaa kerralla. Työtä ei ole sen enempää ja resepti on helppo tuplata. Jos haluat tarjoilla kanan lämpimänä, lämmitä se liemitilkassa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 broileri (1,2 kg)
- 2 rkl suolaa
Keitinliemi
- vettä, niin että liha peittyy
- ½ purjoa (vihreä osa)
- 1 porkkana
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia
- 2 persiljanoksaa
Kylmä rakuunakastike
- 2 dl ranskankermaa
- 2 rkl majoneesia
- 1 rkl hienonnettua sipulia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
Tarjoiluun
- 1 oksa tuoretta rakuunaa
- 1 ruukku salaattia
Valmistusohje
1. Ensimmäinen päivä: Halkaise broileri kahteen puolikkaaseen. Huuhtele, valuta ja kuivaa talouspaperilla. Hiero kumpaankin puolikkaaseen sekä sisä- että ulkopuolelle suolaa 1 rkl / puolikas. Aseta puolikkaat vierekkäin lihapuoli ylöspäin muovipussiin ja sulje se. Nosta pussi lautaselle ja se jääkaappiin vuorokaudeksi.
2. Toinen päivä: Keitä vettä isossa kattilassa ja nosta broilerinpuolikkaat siihen. Veden pitää peittää lihat. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemeen peratut vihannekset, pippurit, laakerinlehti, timjami ja pari persiljanoksaa. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 40-50 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Kokeile broilerin reidestä, että lihaneste on kirkasta. Nosta broileri liemestä, vedä pois nahka ja irrota lihat luista. Leikkaa liha viipaleiksi ennen tarjoilua.
3. Rakuunakastike: kuori ja hienonna sipuli. Laita sipulisilppua yhdessä kuivatun rakuunan kanssa valkoviinietikkaan. Sekoita keskenään ranskankerma, majoneesi, suola ja pippuri. Kääntele joukkoon sipuli-rakuuna-viinietikka ja pane kastike maustumaan kylmään tarjoiluun asti. Asettele tarjoiluvadille salaatinlehtiä ja nosta päälle kanaviipaleet, kaada päälle kastiketta ja koristele tuoreella rakuunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku