Riimisuolattua häränrintaa voikastikkeen ja kantarellien kera
Riimisuolatun häränrinnan keittäminen kypsäksi vie aikaa, mutta seuraavana päivänä saat ruoan aikaiseksi sitäkin nopeammin. Riimisuolattua eli kevyesti pintasuolattua lihaa ei välttämättä meikäläisistä lihakaupoista löydy, mutta voit tehdä sitä itsekin: hierot karkeaa suolaa lihapalaan ja pidät folioon käärittynä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tässä tarjoilemme lihan kanssa nuoria vihanneksia ja kantarelleja sekä viettelevän hyvää voikastiketta
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 1 ½ kg riimisuolattua häränrintaa
- 1 laakerinlehti
- 10 kokonaista valkopippuria
- 1 porkkana
- 100 g juuriselleriä
- ½ purjo
Kastike
- 3 oksaa tuoretta timjamia
- 30 g voita
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 4 dl keitinlientä
Nuoria vihanneksia tarjoiluun
- 2 tuoretta punajuurta
- 4 valkoista parsaa
- 4 salaattisipulia (kevätsipulia)
- 1 parsakaali
- ½ kukkakaali
- 5 tuoretta pikkuporkkanaa
- pieni nippu lehtipersiljaa
- 200 g kantarelleja
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori porkkana ja selleri, puhdista purjo ja leikkaa kaikki pienemmiksi palasiksi. Pane liha kattilaan ja kaada päälle vettä, niin että liha peittyy. Nosta liha vedestä ja lisää hieman suolaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja nosta liha kiehuvaan veteen, kuori vaahto tarkoin. Lisää sitten keitinveteen porkkana, selleri, purjo, laakerinlehti ja valkopippurit.
2. Keitä hiljaa poreillen kannella peitettynä noin 1 ½ - 2 tuntia, kunnes liha tuntuu murealta. Nosta liha liemestä, jäähdytä ja laita jääkaappiin painon alle yön yli. Tuolloin se on helpompi leikata. Siivilöi keitinliemi ja säilytä jääkaapissa. Kuori muodostunut rasvakakku pois kylmän liemen pinnalta.
3. Kastike: Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Poista persiljasta ja timjamista varret ja hienonna niiden lehdet. Sekoita yrttihake voin kanssa hyvin, lisää hieman lihalientä, jos seos tuntuu liian paksulta. Mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Kuumenna 4 dl keitinlientä kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua ja sekoita voi-yrttiseos siihen.
4. Keitä punajuuret kypsiksi suolatussa vedessä. Nosta kypsät punajuuret keitinvedestä, purista niistä kuoret irti ja leikkaa lohkoiksi. Puhdista kantarellit ja leikkaa ne tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Paahda sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Puhdista ja kuori parsat, kevätsipulit ja porkkanat, jaa kukka- ja parsakaali pieniksi nupuiksi. Keitä kaikki vihannekset lähes pehmeiksi tilkassa lihankeitinlientä, pidä lämpiminä. Viipaloi liha ja kuumenna viipaleet tilkassa keitinlientä. Tarjoile liha ja vihannekset kuuman voi-yrttikastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä