Riimihärkää ja piparjuurikermaa
Makuja-kokki Maija Silvennoinen valmistaa mausteseoksen riimihärälle. Katso videosta, mitä Maija kertoo yrttien käytöstä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Ainekset
- 500 g naudansisäfileetä tai mureaa sisäpaistia (poista lihasta kalvot)
Mausteseos
- 3 rkl karkeaa suolaa
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 1 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 2 rkl mustapippuria rouhittuna
- 0,5 tl chilijauhetta
- 0,5 dl konjakkia
- pinnalle: 1 dl hienonnettua persiljaa 1 dl hienonnettua basilikaa
Piparjuurikerma
- 1 dl kuohukermaa löysänä vaahtona
- 1 dl ranskankermaa
- 3 rkl raastettua piparjuurta
- 2 tl sinappia
- suolaa
- sokeria
- vastajauhettua mustapippuria
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Sekoita huhmaressa mausteet tahnamaiseksi seokseksi ja lisää konjakki.
Sivele mausteseos fileen pintaan ja pane liha muovipussiin.
Anna marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan, välillä käännellen.
Poista pinnalta mausteet ja hiero pinnalle uudet hienonnetut yrtit.
Kääri liha tiiviisti kelmuun ja pakasta. Ota liha sulamaan noin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa kohmeisesta lihasta, terävällä veitsellä ohuita viipaleita. Tarjoa piparjuurikerman kera, sekoita kaikki mausteseoksen ainekset keskenään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka