Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juureskeitto ja riimisuolattua härkää

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kylmänä päivänä on ihanaa lämmetä ennen päivällistä vahvalla alkukeitolla. Riimisuolattu häränrinta tuo suolaisuutta ja raastettu piparjuuri hätkähdyttää tulisuudellaan.

Neljälle

  • 100 g lanttua
  • 100 g juuriselleriä
  • 2 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • ½ purjoa
  • 1 1/4 l vihanneslientä
  • 1 timjaminoksa

Tarjoiluun

  • 4 ohutta viipaletta keitettyä
  • riimisuolattua häränrintaa
  • ½ dl piparjuurta raastettuna
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuori selleri, palsternakat ja porkkanat, paloittele. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Puhdista purjo ja leikkaa paloiksi.

2. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi ja lisää juurekset, sipuli ja purjo sekä timjaminoksa. Keitä 20 minuuttia, tai kunnes juurekset ovat pehmeitä. Ongi timjaminoksa ylös liemestä.

3. Raasta piparjuuri. Nosta juurekset liemestä reikäkauhalla ja pidä ne lämpiminä. Lämmitä lihaviipaleet liemessä. Nosta juurekset lämmitetyille keittolautasille, kaada lientä päälle ja lisää lihaviipaleet. Ripota lopuksi annoksille piparjuuriraaastetta ja lehtipersiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto