Riimihärkä-tempura

Jäikö keitettyä riimihärkää tähteeksi? Kokeilepa pikkuruokaa alkupalaksi, josta ei uskoisi, että se on tähteistä tehtyä.

Neljälle

  • 400 g keitettyä, riimisuolattua häränrintaa

Tempurataikina

  • munankeltuaisia
  • jäävettä
  • vehnäjauhoa

Friteeraukseen

  • öljyä

Sinappiaioli

  • 3/4 dl majoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl karkearakenteista sinappia
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • kurkkua
  • purjoa

Valmistusohje

1. Sinappiaioli: Kuori valkosipulinkynnet ja raasta tai murskaa ne. Sekoita keskenään majoneesi, valkosipulimurska, sinappi, suola ja pippuri. Pidä kylmässä tarjoiluun asti.

2. Viipaloi kurkku ja leikkaa purjosta muutama kaunis lehti. Jaa ne neljälle asetille.

3. Leikkaa liha 5x1 ½ cm:n suikaleiksi. Vatkaa munankeltuaiset ja jäävesi voimakkaasti, sekoita haarukalla joukkoon jauhoa ja vispaa tasaiseksi. Kuumenna friteerausöljy 160-asteiseksi. Kasta lihapalat taikinassa ja friteeraa (keitä) muutama kerrallaan öljyssä kullanruskeiksi. Tarjoile tempurasuikaleet heti sinappiaiolin, kurkun ja purjon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.