Suolainen pala
Keitetty, tuoresuolattu häränrinta ja maustekeitetyt perunat olivat ennen vanhaan erittäin arvostettu sunnuntairuoka. Keitä härkä päivää ennen tarjoilua jolloin se tarvitsee vain lämmittää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 ½ kg tuoresuolattua häränrintaa
- 1 kuorittu, paloiteltu porkkana
- 6-7 kokonaista valkopippuria
- 18 perunaa
- 1 purjo
- persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori porkkana ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Huuhdo häränrinta kunnolla ja laita se tilavaan kattilaan, täytä vedellä niin että liha juuri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää porkkana sekä valkopippurit.
2. Keitä erittäin miedolla lämmöllä n. 3 tuntia tai kunnes voit tikulla kokeillessasi tuntea, että liha on kypsää. Laita liha painon alle viileään yön yli.
3. Kuori perunat. Puhdista ja huuhtele purjo, paloittele. Keitä perunat ja purjo härän keittoliemessä. Lisää porkkana niin että sekin lämpenee. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi syiden vastaisesti. Tarjoile persiljan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku