Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suolainen pala

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keitetty, tuoresuolattu häränrinta ja maustekeitetyt perunat olivat ennen vanhaan erittäin arvostettu sunnuntairuoka. Keitä härkä päivää ennen tarjoilua jolloin se tarvitsee vain lämmittää.

Kuudelle

  • 1 ½ kg tuoresuolattua häränrintaa
  • 1 kuorittu, paloiteltu porkkana
  • 6-7 kokonaista valkopippuria
  • 18 perunaa
  • 1 purjo
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Huuhdo häränrinta kunnolla ja laita se tilavaan kattilaan, täytä vedellä niin että liha juuri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää porkkana sekä valkopippurit.

2. Keitä erittäin miedolla lämmöllä n. 3 tuntia tai kunnes voit tikulla kokeillessasi tuntea, että liha on kypsää. Laita liha painon alle viileään yön yli.

3. Kuori perunat. Puhdista ja huuhtele purjo, paloittele. Keitä perunat ja purjo härän keittoliemessä. Lisää porkkana niin että sekin lämpenee. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi syiden vastaisesti. Tarjoile persiljan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta