Kalakeitto katkaravuilla
Tämä on kevyt mutta runsasmakuinen keitto. Vaihda kala toiseen makusi mukaan. Jos haluat keitosta ruokaisamman, lisää esimerkiksi keitettyä bulguria.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Kahdelle
- 2 kalaliemikuutiota
- ¾ l vettä
- ½ pkt sahramia
- 100 g pakasteherneitä
- 2 isoa porkkanaa, kuutioituina
- 1 lehtisellerin varsi, viipaloituna
- 200 g kalafileetä
- 300 g kuorimattomia katkarapuja
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna liemikuutiot ja vesi kiehuvaksi. Lisää sahrami ja kasvikset, keitä kunnes kasvikset ovat lähes pehmenneet, 3-5 minuuttia.
2. Lisää isoiksi paloiksi leikattu kala ja keitä keittoa n. 5 minuuttia, kunnes kalapalat ovat kypsiä.
3. Kuori katkaravut, lisää ne keittoon. Kuumenna, ripottele päälle persiljaa ja tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras