Purjoa riisipedillä
Tämä on hyvä ruokalaji valmistaa, jos sinulla on paljon ylijäänyttä riisiä. Sipuli, juusto ja liemi antavat hyvää makua kaikelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2-3 purjoa, ei liian paksuja
- 4 annosta keitettyä riisiä
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4-5 dl kasvislientä
- 2 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Paloittele sipulit. Hauduta ne lähes kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä ja valuta.
3. Laita riisi uunivuokaan ja sipulit riisipedille.
4. Paista margariinia ja jauhoja kastikkeeseen, lisää liemi ja keitä 5 minuuttia.
5. Ota kattila liedeltä, mausta ja lisää juusto. Kaada kastike vuokaan ja gratinoi uunissa kunnes pinta on kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku