Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Purjoa riisipedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on hyvä ruokalaji valmistaa, jos sinulla on paljon ylijäänyttä riisiä. Sipuli, juusto ja liemi antavat hyvää makua kaikelle.

Neljälle

  • 2-3 purjoa, ei liian paksuja
  • 4 annosta keitettyä riisiä

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4-5 dl kasvislientä
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Paloittele sipulit. Hauduta ne lähes kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä ja valuta.

3. Laita riisi uunivuokaan ja sipulit riisipedille.

4. Paista margariinia ja jauhoja kastikkeeseen, lisää liemi ja keitä 5 minuuttia.

5. Ota kattila liedeltä, mausta ja lisää juusto. Kaada kastike vuokaan ja gratinoi uunissa kunnes pinta on kauniin värinen.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislaatikko