Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maapähkinävoilla maustetut broilerinfileet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maapähkinävoi on moniin ruokiin sopiva jännittävä mauste, joka antaa hyvän pähkinäisen maun. Tässä ohjeessa tarjoillaan hedelmiä raikkaana lisukkeena.

4 annosta

  • 4 broilerinfileetä
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 4 tl maapähkinävoita (20 g)
  • 2 banaania
  • 4 ananasviipaletta
  • 200 g kiiviä
  • suolaa ja pippuria
  • 20 maapähkinää
  • 2-2½ dl riisiä
  • vettä ja suolaa

Valmistusohje

1. Keitä riisi pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä. Kuori kiivi ja banaani ja paloittele hedelmät. Paista broilerinfileitä öljyssä, kunnes ne ovat läpikypsiä ja molemmin puolin ruskistuneita. Lisän sisälämpötilan on oltava 75 astetta. Kun pistät lihaa, siitä valuvan nesteen tulee olla kirkasta ja läpinäkyvää. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Alenna lämpöä. Nosta fileet pannulta, levitä niille maapähkinävoita ja paista vielä nopeasti molemmin puolin alhaisella lämmöllä. Jos lämpötila on liian korkea, maapähkinävoista tulee helposti rakeista.

3. Tarjoilu: asettele hedelmät ryhmittäin lautaselle. Paina riisi tiiviisti neljään öljyttyyn kuppiin ja anna seistä muutaman minuutin ajan. Kumoa riisi kauniiksi keoiksi lautasille. Nosta broilerinfileet lautasille ja ripottele päälle maapähkinöitä.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee