Maapähkinävoilla maustetut broilerinfileet
Maapähkinävoi on moniin ruokiin sopiva jännittävä mauste, joka antaa hyvän pähkinäisen maun. Tässä ohjeessa tarjoillaan hedelmiä raikkaana lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 4 broilerinfileetä
- 1 rkl ruokaöljyä
- 4 tl maapähkinävoita (20 g)
- 2 banaania
- 4 ananasviipaletta
- 200 g kiiviä
- suolaa ja pippuria
- 20 maapähkinää
- 2-2½ dl riisiä
- vettä ja suolaa
Valmistusohje
1. Keitä riisi pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä. Kuori kiivi ja banaani ja paloittele hedelmät. Paista broilerinfileitä öljyssä, kunnes ne ovat läpikypsiä ja molemmin puolin ruskistuneita. Lisän sisälämpötilan on oltava 75 astetta. Kun pistät lihaa, siitä valuvan nesteen tulee olla kirkasta ja läpinäkyvää. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Alenna lämpöä. Nosta fileet pannulta, levitä niille maapähkinävoita ja paista vielä nopeasti molemmin puolin alhaisella lämmöllä. Jos lämpötila on liian korkea, maapähkinävoista tulee helposti rakeista.
3. Tarjoilu: asettele hedelmät ryhmittäin lautaselle. Paina riisi tiiviisti neljään öljyttyyn kuppiin ja anna seistä muutaman minuutin ajan. Kumoa riisi kauniiksi keoiksi lautasille. Nosta broilerinfileet lautasille ja ripottele päälle maapähkinöitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku