Naudan sisäpaistileikkeet, tomaatti- oliivipaistos ja piparjuurikastiketta

Ainekset

  • 600 g naudan sisäpaistileikettä
  • 3 tomaattia
  • 1 punasipulia
  • mustia oliiveja
  • kirveliä
  • persiljaa
  • 3 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl piparjuuritahnaa tai wasabia
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • maissitärkkelystä
  • vettä

Valmistusohje

Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla.

Paista pannulla medium-kypsäksi eli noin minuutti molemmilta puolilta.

Paistilihasta olevaa pihviä ei kannata kypsentää läpikypsäksi, koska lihasta tulee sitkeää.

Hienonna yrtit.

Leikkaa tomaatit ja sipuli paloiksi tai lohkoiksi.

Lisää paistinpannuun öljyä sekä tomaatit, sipulit ja oliivit.

Freesaa hetki ja lisää hienonnetut yrtit.

Kiehauta lihaliemi ja lisää kerma sekä piparjuuritahna.

Suurusta kastike tarvittaessa maissitärkkelyksellä.

Mausta suolalla.

Ville Viitamäki, Katisten Kartano ja viinivinkit Jyrin reseptille

Yvon Mau Saint-Emilion, keskitäyteläinen punaviini, Ranska 13,88€ (Alkon tuotenumero 443137)

Fog Head Pinot Noir, tamminen punaviini, Yhdysvallat 14,98€ (Alkon tuotenumero 439657)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!