Naudan sisäpaistileikkeet, tomaatti- oliivipaistos ja piparjuurikastiketta
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 600 g naudan sisäpaistileikettä
- 3 tomaattia
- 1 punasipulia
- mustia oliiveja
- kirveliä
- persiljaa
- 3 dl lihalientä
- 2 dl kermaa
- 1 tl piparjuuritahnaa tai wasabia
- öljyä
- suolaa
- pippuria
- maissitärkkelystä
- vettä
Valmistusohje
Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla.
Paista pannulla medium-kypsäksi eli noin minuutti molemmilta puolilta.
Paistilihasta olevaa pihviä ei kannata kypsentää läpikypsäksi, koska lihasta tulee sitkeää.
Hienonna yrtit.
Leikkaa tomaatit ja sipuli paloiksi tai lohkoiksi.
Lisää paistinpannuun öljyä sekä tomaatit, sipulit ja oliivit.
Freesaa hetki ja lisää hienonnetut yrtit.
Kiehauta lihaliemi ja lisää kerma sekä piparjuuritahna.
Suurusta kastike tarvittaessa maissitärkkelyksellä.
Mausta suolalla.
Ville Viitamäki, Katisten Kartano ja viinivinkit Jyrin reseptille
Yvon Mau Saint-Emilion, keskitäyteläinen punaviini, Ranska 13,88€ (Alkon tuotenumero 443137)
Fog Head Pinot Noir, tamminen punaviini, Yhdysvallat 14,98€ (Alkon tuotenumero 439657)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku