Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kananpoika-gyros

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Gyros on kreikkalainen erikoisuus. Lihaa tai kananpoikaa grillataan hyvien mausteiden kera ja tarjoillaan leivän sisällä, useimmiten pita-leivän taskussa. Meidän vaihtoehdossamme leipänä on foccacia.

Yhdelle

  • 1 foccacia-leipä
  • 1 broilerinfilee
  • 1 maustemitta valkosipulijauhetta
  • ½ maustemittaa chilijauhetta
  • 1 maustemitta kuminaa jauhettuna
  • oreganoa
  • timjamia
  • öljyä paistamiseen

Tarjoiluun

  • rucolanlehtiä
  • 2 tomaattiviipaletta
  • punasipulirenkaita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerifilee pienemmiksi paloiksi ja paista ne öljyssä keskilämmöllä. Mausta valkosipuli- ja chilijauheella, jauhetulla kuminalla, oreganolla ja timjamilla. Liha voidaan kypsentää myös grillipannulla.

2. Kuori ja viipaloi punasipuli. Viipaloi tomaatti.

3. Halkaise leipä ja täytä rucolalla, tomaattiviipaleilla ja sipulirenkailla sekä broilerinpaloilla. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika