Kananpoikaa ja lehmuksenkukkia
Ole tarkkana kesäkuussa, jolloin lehmus kukkii. Lehmuksenkukkia on käytetty lääkekasveina ja käytetään vieläkin teeaineksena. Kukissa on makea maku, jolla voi mainiosti maustaa myös mietoa kananpoikaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 broilerin rintaleikettä luineen
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl voita
- 2 dl kanalientä
- 3 dl kermaa
- 20 lehmuksenkukkaa
Valmistusohje
1. Mausta rintaleikkeet suolalla ja pippurilla. Ruskista ne voissa paistokasarissa.
2. Kaada leikkeille kanaliemi ja kerma, kiehauta ja lisää lehmuksenkukat. Anna kiehua hiljaa noin 20 minuuttia.
3. Tarjoile rintaleikkeet lehmuksenkukkaliemen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa