Kananpoikaa ja lehmuksenkukkia

Ole tarkkana kesäkuussa, jolloin lehmus kukkii. Lehmuksenkukkia on käytetty lääkekasveina ja käytetään vieläkin teeaineksena. Kukissa on makea maku, jolla voi mainiosti maustaa myös mietoa kananpoikaa.

Neljälle

  • 4 broilerin rintaleikettä luineen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl voita
  • 2 dl kanalientä
  • 3 dl kermaa
  • 20 lehmuksenkukkaa

Valmistusohje

1. Mausta rintaleikkeet suolalla ja pippurilla. Ruskista ne voissa paistokasarissa.

2. Kaada leikkeille kanaliemi ja kerma, kiehauta ja lisää lehmuksenkukat. Anna kiehua hiljaa noin 20 minuuttia.

3. Tarjoile rintaleikkeet lehmuksenkukkaliemen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!