Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kananpoikaa ja lehmuksenkukkia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ole tarkkana kesäkuussa, jolloin lehmus kukkii. Lehmuksenkukkia on käytetty lääkekasveina ja käytetään vieläkin teeaineksena. Kukissa on makea maku, jolla voi mainiosti maustaa myös mietoa kananpoikaa.

Neljälle

  • 4 broilerin rintaleikettä luineen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl voita
  • 2 dl kanalientä
  • 3 dl kermaa
  • 20 lehmuksenkukkaa

Valmistusohje

1. Mausta rintaleikkeet suolalla ja pippurilla. Ruskista ne voissa paistokasarissa.

2. Kaada leikkeille kanaliemi ja kerma, kiehauta ja lisää lehmuksenkukat. Anna kiehua hiljaa noin 20 minuuttia.

3. Tarjoile rintaleikkeet lehmuksenkukkaliemen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika