Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tulinen chili-sitruunakananpoika

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokonaisena paistettu broileri on aina hyvää. Tämä ateria saa pirteät makunsa sitruunasta ja chilistä. Broilerin nahka penslataan soijalla ja öljyllä, jolloin siitä tulee uunissa kullanruskea ja rapea. Tarjoile kananpoika lohkoperunoiden, tomaattikastikkeen ja vihannesten kanssa.

Neljälle

  • 1 kokonainen broileri (n. 1,2 kg)
  • 1 sitruuna
  • 1 pieni nippu persiljaa
  • 2 sitruunaruohon kortta
  • 2 punaista chiliä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 3 rkl neutraalia öljyä
  • 2 tl kiinalaista soijaa

Tarjoiluun

  • tomaattikastiketta
  • lohkoperunoita
  • vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuivaa broileri sisä- ja ulkopuolelta. Hiero sekä sisä- että ulkopintaan suolaa, chili- ja paprikajauhetta. Leikkaa sitruunaruohot pätkiksi. Jaa sitruuna neljään lohkoon. Hienonna persilja. Täytä broileri, sitruunaruoholla, sitruunalohkoilla ja persiljalla.

2. Halkaise chilit pitkittäin, raaputa siemenet pois ja hienonna chilipalot hyvin pieneksi. Hiero chilisilppu broilerin pintaan. Nostoa broileri uunivuokaan ja penslaa se öljyllä ja soijalla.

3. Paista broileria 175 asteessa 1 1/4 tuntia, tai kunnes sen sisälämpötila on 62 astetta. Poista täyte ja heitä se pois. Leikkaa kananpoika annospaloihin ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika