Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parmankinkkuun käärittyä broileria ja pinaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä annosta kehtaa tarjoilla hienommallakin päivällisellä.

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl basilikasilppua
  • 100 g parmesaania raastettuna
  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • oliiviöljyä
  • 200–300 g tuoretta pinaattia
  • 20 kirsikkatomaattia
  • suolaa
  • 0,5 dl pinjansiemeniä
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Leikkaa broilerin fileet sivuttain puoliksi, jos fileet ovat isoja. Mausta ne suolalla (kevyesti, sillä suolaa on myös juustossa ja kinkussa) ja pippurilla. Levitä fileiden päälle basilikasilppua ja tuoretta parmesaaniraastetta. Pyöräytä kunkin fileen ympäri tiukasti kaksi parmankinkkusiivua.

Paista fileet pinnoitetulla pannulla oliiviöljyssä ensin juustopuolelta kevyesti. Käännä ja paista sitten kypsäksi toiselta puolelta. Loppukypsennyksen voit tehdä uunissa, jos fileet ovat paksuja.

Keitä pinaatinlehtiä suolalla maustetussa vedessä noin kaksi minuuttia, kunnes ovat kauniin vihreitä ja pehmeitä. Valuta siivilässä. Lisää sekaan puolitetut tomaatit ja lorauta sekaan hieman hyvää oliiviöljyä. Kuumenna vielä kattilassa.

Paahda pinjansiemenet kauniin ruskeiksi kuivalla pannulla. Annostele lautasille pinaattia, viipaloitu broilerinfilee ja ripottele päälle pinjansiemeniä.

Tuoreimmat aiheesta

Parmankinkkua