Parmankinkkuun käärittyä broileria ja pinaattia
Tätä annosta kehtaa tarjoilla hienommallakin päivällisellä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 dl basilikasilppua
- 100 g parmesaania raastettuna
- 8 viipaletta parmankinkkua
- oliiviöljyä
- 200–300 g tuoretta pinaattia
- 20 kirsikkatomaattia
- suolaa
- 0,5 dl pinjansiemeniä
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Leikkaa broilerin fileet sivuttain puoliksi, jos fileet ovat isoja. Mausta ne suolalla (kevyesti, sillä suolaa on myös juustossa ja kinkussa) ja pippurilla. Levitä fileiden päälle basilikasilppua ja tuoretta parmesaaniraastetta. Pyöräytä kunkin fileen ympäri tiukasti kaksi parmankinkkusiivua.
Paista fileet pinnoitetulla pannulla oliiviöljyssä ensin juustopuolelta kevyesti. Käännä ja paista sitten kypsäksi toiselta puolelta. Loppukypsennyksen voit tehdä uunissa, jos fileet ovat paksuja.
Keitä pinaatinlehtiä suolalla maustetussa vedessä noin kaksi minuuttia, kunnes ovat kauniin vihreitä ja pehmeitä. Valuta siivilässä. Lisää sekaan puolitetut tomaatit ja lorauta sekaan hieman hyvää oliiviöljyä. Kuumenna vielä kattilassa.
Paahda pinjansiemenet kauniin ruskeiksi kuivalla pannulla. Annostele lautasille pinaattia, viipaloitu broilerinfilee ja ripottele päälle pinjansiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka