Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täytettyä porsaanfileetä ja portviinikastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juhlaruokaa laihduttajille? Kyllä vain. Koska kastike on sopivan kevyttä ja porsaanfilee laadukasta, rasvatonta ja maukasta lihaa, ei kaloreita juuri pääse kertymään.

4 annosta

  • 600 g porsaanfileetä
  • 4 kiehautettua kuivattua luumua
  • 60 g tuoreita herkkusieniä
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ sipuli
  • 2 tl ruokaöljyä (ei oliiviöljyä)
  • 4 dl maitoa
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • 1 tl fariinisokeria
  • 4 tl Maizenaa
  • 3 cl portviiniä
  • keitettyjä perunoita
  • suikaloitu paprika
  • persiljaa
  • puuvillalankaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Hienonna myös palvikinkku ja luumut. Leikkaa porsaanfileeseen pituussuuntainen viilto, avaa viilto ja täytä se luumuilla, herkkusienillä ja kinkulla. Sulje filee ja solmi ympärille puuvillalankaa. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

2. Nosta porsaanfilee viilto alaspäin uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Leikkaa kypsä filee viistoon siisteiksi viipaleiksi.

3. Kastike: Kuori ja hienonna sipulin puolikas ja kuullota hetki miedolla lämmöllä öljyssä. Sekoita maito, Maizena, kasvisliemijauhe ja fariinisokeri, kaada sipulin joukkoon, kiehauta ja hauduta muutama minuutti. Mausta portviinillä. Tarjoa liha ja kastike perunamuhennoksen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee