Täytettyä porsaanfileetä ja portviinikastiketta
Juhlaruokaa laihduttajille? Kyllä vain. Koska kastike on sopivan kevyttä ja porsaanfilee laadukasta, rasvatonta ja maukasta lihaa, ei kaloreita juuri pääse kertymään.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 600 g porsaanfileetä
- 4 kiehautettua kuivattua luumua
- 60 g tuoreita herkkusieniä
- suolaa ja valkopippuria
- ½ sipuli
- 2 tl ruokaöljyä (ei oliiviöljyä)
- 4 dl maitoa
- 1 rkl kasvisliemijauhetta
- 1 tl fariinisokeria
- 4 tl Maizenaa
- 3 cl portviiniä
- keitettyjä perunoita
- suikaloitu paprika
- persiljaa
- puuvillalankaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Hienonna myös palvikinkku ja luumut. Leikkaa porsaanfileeseen pituussuuntainen viilto, avaa viilto ja täytä se luumuilla, herkkusienillä ja kinkulla. Sulje filee ja solmi ympärille puuvillalankaa. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
2. Nosta porsaanfilee viilto alaspäin uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Leikkaa kypsä filee viistoon siisteiksi viipaleiksi.
3. Kastike: Kuori ja hienonna sipulin puolikas ja kuullota hetki miedolla lämmöllä öljyssä. Sekoita maito, Maizena, kasvisliemijauhe ja fariinisokeri, kaada sipulin joukkoon, kiehauta ja hauduta muutama minuutti. Mausta portviinillä. Tarjoa liha ja kastike perunamuhennoksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka