Ruijanpallasta ja kaprisvinegretillä maustettua purjosipulia
Komea ruijanpallas on yksi suurimmista kampelakaloista. Ruijanpallaksen lisukkeeksi Claus suosittelee keitettyä purjosipulia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
6 annosta
- 1 pala ruijanpallasta, noin 2–2½ kg
- 4 purjosipulia
- 100 g suolattuja kapriksia
- 1 salottisipuli
- ½ nippua leveälehtistä persiljaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 0,5 dl siideriviinietikkaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 tl sinappia
- 1 tl hunajaa
Valmistusohje
Puhdista ruijanpallas. Jos olet ostanut kokonaisen kalan, tarkista että se on tuore. Tarkista kalan silmät, kidukset ja tuoksu. Leikkaa kalasta filee ja poista nahka. Leikkaa filee 12 osaan.
Puhdista purjosipulit. Käytä runsaasti kylmää vettä, jotta saat varmasti kaiken lian ja hiekan pois. Jaa purjosipulit 12 osaan siten, että jokainen pala on noin 5 cm pitkä. Kuori sipuli ja hienonna kapristen kanssa. Sekoita sipuli-kaprisseokseen öljy, viinietikka, sinappi ja hunaja. Lopputuloksena on herkullinen, paksu vinegretti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä purjosipulin palat pehmeiksi miedosti suolalla maustetussa vedessä. Ota pehmeät palat pois vedestä ja kaada ne suoraan vinegrettiin. Lorauta mukaan hieman purjosipulien keitinvettä. Näin sipulinpalat imevät itseensä vinegrettiä ja sen kaikkia upeita makuvivahteita.
Paista ruijanpallasta paistinpannussa palojen paksuudesta riippuen noin 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa purjosipulien kanssa. Lisänä voit tarjota myös arktisista taskuravuista ja perunasta valmistettua kompottia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka