Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ruijanpallasta thai-riisin kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ei ole pelkästään fiksu tapa käyttää tähteeksi jäänyt riisi, se on myös makoisa lisäke kalalle. Jotta saavutat ruoassa juuri sen oikean mausteisen thai-luonteen, ota aineksiksi paksoi, inkivääri, korianteri, limetti ja valkosipuli. Hummerifondia saat pulloissa kaupasta.

Neljälle

  • 400 g ruijanpallasselkäfileetä
  • 50 g voita
  • suolaa ja valkopippuria

Thai-fried-riisi

  • 5 dl keitettyä, kylmää riisiä
  • 3 munaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 rkl punaista chilisilppua
  • 1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ½ rkl hummerifonditiivistettä
  • 3 dl paksoi-suikaleita
  • 1 ½ dl mungopavun ituja
  • 1 rkl tuoretta korianterisilppua
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • 1 rkl tuoretta korianterisilppua
  • 3 rkl salaattisipulisilppua
  • 2 limettiä lohkoina

Valmistusohje

1. Thai-fried-riisi: Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja silppua palko. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Suikaloi paksoi. Vatkaa munat kulhossa. Kuumenna hiukan öljyä wokkipannussa, kaada pannuun vatkatut munat, paista sekoitellen ja siirrä lautaselle. Puhdista pannu ja kuumenna uutta öljyä. Laita pannulle chili, inkivääri ja valkosipuli ja paista sekoittaen 1 - 1½ minuuttia. Lisää riisi ja paista edelleen sekoittaen pari minuuttia. Lisää lopuksi hummerifondi, paksoi, idut, paistettu munamassa ja korianterisilppu. Maista ja lisää suolaa jos tarpeen. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Mausta ruijanpallas suolalla ja pippurilla. Paista sitä kuumalla pannulla öljyssä 2 minuuttia puoleltaan. Tipauta voinokare pannulle ja jälkipaista kalaa miedolla lämmöllä 4-6 minuuttia. Valele silloin tällöin ruskistuneella voilla.

3. Jaa paistettu riisi neljälle lautaselle ja aseta ruijanpallassiivut päälle. Koristele annokset korianterilla salaatisipulilla ja limettilohkolla.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee