Ruijanpallasta thai-riisin kanssa
Tämä ei ole pelkästään fiksu tapa käyttää tähteeksi jäänyt riisi, se on myös makoisa lisäke kalalle. Jotta saavutat ruoassa juuri sen oikean mausteisen thai-luonteen, ota aineksiksi paksoi, inkivääri, korianteri, limetti ja valkosipuli. Hummerifondia saat pulloissa kaupasta.
Neljälle
- 400 g ruijanpallasselkäfileetä
- 50 g voita
- suolaa ja valkopippuria
Thai-fried-riisi
- 5 dl keitettyä, kylmää riisiä
- 3 munaa
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 rkl punaista chilisilppua
- 1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 ½ rkl hummerifonditiivistettä
- 3 dl paksoi-suikaleita
- 1 ½ dl mungopavun ituja
- 1 rkl tuoretta korianterisilppua
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- 1 rkl tuoretta korianterisilppua
- 3 rkl salaattisipulisilppua
- 2 limettiä lohkoina
Valmistusohje
1. Thai-fried-riisi: Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja silppua palko. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Suikaloi paksoi. Vatkaa munat kulhossa. Kuumenna hiukan öljyä wokkipannussa, kaada pannuun vatkatut munat, paista sekoitellen ja siirrä lautaselle. Puhdista pannu ja kuumenna uutta öljyä. Laita pannulle chili, inkivääri ja valkosipuli ja paista sekoittaen 1 - 1½ minuuttia. Lisää riisi ja paista edelleen sekoittaen pari minuuttia. Lisää lopuksi hummerifondi, paksoi, idut, paistettu munamassa ja korianterisilppu. Maista ja lisää suolaa jos tarpeen. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.
2. Mausta ruijanpallas suolalla ja pippurilla. Paista sitä kuumalla pannulla öljyssä 2 minuuttia puoleltaan. Tipauta voinokare pannulle ja jälkipaista kalaa miedolla lämmöllä 4-6 minuuttia. Valele silloin tällöin ruskistuneella voilla.
3. Jaa paistettu riisi neljälle lautaselle ja aseta ruijanpallassiivut päälle. Koristele annokset korianterilla salaatisipulilla ja limettilohkolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa