Porkkana-raejuustosämpylät
Raejuusto ja porkkana tekevät leivästä mehevän. Jos käytät täysjyvää sisältävää erikoisvehnäjauhoa, leipä on vieläkin terveellisempää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
20 sämpylää
- 50 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 4 dl porkkanaraastetta
- 2 tl suolaa
- 250 g raejuustoa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 4 dl grahamjauhoa
- n. 15 dl erikoisvehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset, lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että saat sileänjoustavan taikinan. Vaivaa huolellisesti, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahtia. Pyöritä paloista kaksi pitkää säiettä ja leikkaa ne paloiksi. Nosta palat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja anna nousta peitettyinä 20 minuuttia.
3 Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti