Porkkana-raejuustosämpylät

Raejuusto ja porkkana tekevät leivästä mehevän. Jos käytät täysjyvää sisältävää erikoisvehnäjauhoa, leipä on vieläkin terveellisempää.

20 sämpylää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 4 dl porkkanaraastetta
  • 2 tl suolaa
  • 250 g raejuustoa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 dl grahamjauhoa
  • n. 15 dl erikoisvehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset, lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että saat sileänjoustavan taikinan. Vaivaa huolellisesti, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahtia. Pyöritä paloista kaksi pitkää säiettä ja leikkaa ne paloiksi. Nosta palat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja anna nousta peitettyinä 20 minuuttia.

3 Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!