Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tonyn pihviliharullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Älä pelästy, ystäväiseni. Siitäkin huolimatta, että reseptiin kuuluu lihan leikkaamista ja hiukan rullaamistakin, ruoka voi olla vaivatonta valmistaa.

4 hengelle

  • 900 g mureaa naudanlihaa leikattuna
  • nippu tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 0,9 dl rusinoita
  • 0,9 dl pähkinöitä
  • 0,6 dl neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1,2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 9,5 dl tomaattikastiketta
  • tuoretta basilikaa revittynä

Valmistusohje

Kieritä, sido, paista ja toista! Helppoa.

- Kääri jokainen pihvi kelmuun ja nuiji liha lihanuijalla. Ota pihvi kelmusta.

- Ripottele pihvien keskelle persiljaa, rusinoita, pähkinöitä, suolaa ja pippuria.

- Kääri pihvit rullalle ja sido kääryle narulla kokoon molemmista päistä.

- Laita paistinpannulle neitsytoliiviöljyä ja murskatut valkosipulit. Paista kääryleitä kunnes ne ovat kullanruskeita molemmilta puolilta.

- Lisää valkoviiniä, jotta kiinni jääneet lihanpalat irtoaisivat pannusta. Anna vetäytyä minuutin ajan.

- Lisää tomaattipyre pannulle ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta tunti. Lisää tuoretta basilikaa rullien päälle juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapihvi