Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ruokaisat muffinit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile nämä ruokamuffinit salaatin tai keiton lisukkeeksi. Ne sopivat myös hyvin rapujen seuraksi. Kokeile työntää jokaisen muffinin sisään juustopala – juusto sulaa uunissa ja valuu ulos, kun avaat lämpimän leivonnaisen.

12 annokseen

  • noin 7 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 3 dl piimää
  • ¾ dl öljyä

Täyte

  • 80 g salamia suikaleina
  • 100 g cheddarjuustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sekoita kuivat ainekset kulhossa ja lisää täyte. Sekoita hyvin. Vatkaa muna, piimä ja öljy. Kaada kuivien ainesten joukkoon ja sekoita.

3. Jaa taikina muffinivuokaan tai isoihin muffiniannosvuokiin. Paista uunin alatasolla 20-25 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset muffinit