Ruokaisat muffinit
Tarjoile nämä ruokamuffinit salaatin tai keiton lisukkeeksi. Ne sopivat myös hyvin rapujen seuraksi. Kokeile työntää jokaisen muffinin sisään juustopala – juusto sulaa uunissa ja valuu ulos, kun avaat lämpimän leivonnaisen.
12 annokseen
- noin 7 dl erikoisvehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 kananmuna
- 3 dl piimää
- ¾ dl öljyä
Täyte
- 80 g salamia suikaleina
- 100 g cheddarjuustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita kuivat ainekset kulhossa ja lisää täyte. Sekoita hyvin. Vatkaa muna, piimä ja öljy. Kaada kuivien ainesten joukkoon ja sekoita.
3. Jaa taikina muffinivuokaan tai isoihin muffiniannosvuokiin. Paista uunin alatasolla 20-25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"