Ruotsalainen voileipä

Tästä leivästä on niin alkuruoaksi, herkkulounaaksi kuin vaikkapa myöhäiseksi iltapalaksi. Sen voi valmistaa myös etukäteen. Säilytä sitä tällöin viileässä paikassa muovikelmussa.

4 annosta

  • 4 kookasta vaaleanleivän siivua tai patonginpuolikasta
  • leipämargariinia
  • 12 salaatinlehteä
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 24 kuorittua katkarapua
  • 4 sitruunaviipaletta
  • 40 g jälkiruokajuustoa
  • 12 oliivia
  • 4 retiisiä
  • 50 g maksapasteijaa
  • 1 suolakurkku
  • ½ tomaatti
  • 4 suurta keittokinkun viipaletta
  • 30 g italian- tms. salaattia
  • 4 viipaletta paahtopaistia
  • 4 rkl pikkelssiä
  • 8 viipaletta kurkkua
  • 4 persiljanoksaa
  • 4 hammastikkua

Valmistusohje

1. Voitele leivät ohuelti leipämargariinilla ja aseta niille salaatinlehdet. Viipaloi kananmunat, jaa maksapasteija neljään osaan ja viipaloi suolakurkku neljään osaan pituussuuntaisesti. Leikkaa tomaatti neljään lohkoon ja pane kolme oliivia kuhunkin hammastikkuun.

2. Asettele ainekset kauniisti leiville: puolikas kananmuna, joka leivälle, koristeltuna kuudella katkaravulla ja sitruunaviipaleella. Seuraavaksi pane leiville jälkiruokajuusto oliivi-hammastikun kera. Leikkaa retiisit kauniisti ja pane sitten leivän päälle.

3. Seuraavaksi pane leivälle maksapasteija kurkulla ja tomaatilla koristeltuna. Tarvittaessa voit kiinnittää myös ne hammastikulla. Rullaa italiansalaatti kinkkusiivujen sisään ja pane leivälle. Viimeisenä pane leivälle pikkelssillä koristeltu paahtopaisti. Viimeistele koristelu kurkulla ja persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.