Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesän voileipäkakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voileipäkakku ei ole pelkkää kesäruokaa, se sopii yhtä hyvin vuoden ympäri kun sinun tekee mieli hyvää silliruokaa ja voileipäkakkua.

Kuudelle

  • 3 tasaisen pitkää viipaletta vuokaleipää
  • voita tai margariinia
  • 3 dl paksua kermaa
  • 1 prk kaviaaria (75 g)
  • 1 iso punasipuli
  • 1 nippu tilliä
  • 3 rkl ruohosipulia
  • 2-3 matjesfileetä
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois, voitele viipaleet.

2. Vatkaa kerma kovaksi ja kääntele siihen kaviaari. Levitä kaviaarikermaa yhdelle leipäviipaleista ja peitä se ohuella kerroksella punasipulia.

3. Laita päälle seuraava leipäviipale, levitä senkin päälle kaviaarikermaa. Peitä se hienonnetulla tillillä ja ruohosipulilla.

4. Laita päälle viimeinen leipäviipale, levitä päälle kermaa.

5. Koristele kakku ohuiksi suikaloiduilla sillipaloilla, viipaloiduilla kananmunilla sekä hienonnetulla puna- ja ruohosipulilla. Pursota loput kermasta kauniiksi reunukseksi.

Tuoreimmat aiheesta

Voileipäkakku