1. Pese punajuuret huolellisesti ja keitä niitä vähäsuolaisessa vedessä 20-30 minuuttia. Säästä 1 dl keitinvettä. Kuori punajuuret, kun ne ovat jäähtyneet ja suikaloi ne.
2. Lohiliemi: Kuori ja paloittele porkkana, puhdista ja viipaloi purjo. Pane sivuun puolet kummastakin. Huuhtele lohenruodot ym. kunnolla ja pane kattilaan yhdessä porkkanan, purjon pippurien, laakerinlehtien ja suolan kanssa. Kaada päälle 1 ½ litraa vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa 20 minuuttia. Siivilöi liemi tiheän siivilän läpi.
3. Kuori valkosipulinkynnet ja suikaloi ne. Suikaloi loput purjosta ja porkkanasta. Leikkaa lohifilee kahden sentin kuutioiksi. Kuumenna öljyä kattilassa, kuullota porkkanaa, purjoa ja valkosipulia ruskistamatta. Kaada päälle lohiliemi ja punajuuren keitinliemi ja keitä kokoon ilman kantta 10 minuuttia. Lisää lohikuutiot, punajuurisuikaleet ja kaprikset ja anna poreilla vielä 5 minuuttia. Mausta keitto suolalla ja pippurilla myllystä. Tarjoile keitto smetanan ja tillin kanssa.