Sahramikuskus

Lämmin, sahramilta tuoksuva kuskus on maukas tarjoiltava tomaattikuutioiden kera. Tämä tuo ihanaa väriä vihreään joulupöytään!

Neljälle

  • 4 dl kuskusia
  • 4 ½ dl kasvislientä
  • 0,5 g sahramia
  • 4 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 10 tuoretta basilikanlehteä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna basilikanlehdet karkeasti. Keitä kasvisliemi ja sahrami. Ota kattila liedeltä, kaada mukaan kuskushiutaleet ja anna niiden turvota 5 minuuttia. Lisää suola ja voi, sekoita.

2. Sekoita öljy ja viinietikka ja kuumenna varoen kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää tomaatit, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Laita kuskus vadille pitkulaisesti, tee keskelle syvennys. Täytä syvennys tomaattiseoksella, ripottele päälle valkosipuli ja basilika. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!