Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vähäsokeriset pullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä on oiva nautinto diabeetikolle ja muille, jotka haluavat nauttia vähemmän sokeria.

30 kpl

  • 2 kananmunaa
  • 1 ¾ dl maitoa, 37-asteista
  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl hedelmäsokeria
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • 125 g pehmeää voita

Täyte

  • 100 g pehmeää voita
  • 3 rkl hedelmäsokeria
  • 2 tl rouhittua kardemummaa
  • 1 dl rusinoita
  • 2 omenaa, ohuina lohkoina
  • 1 muna penslaukseen

Valmistusohje

1. Vatkaa munat. Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva. Sekoita maito, munat ja hedelmäsokeri. Sekoita voi ja jauhot, työstä ne sitten maitoseokseen notkeaksi taikinaksi. Peitä ja kohota 20 minuuttia.

2. Sekoita voi, hedelmäsokeri ja kardemumma täytteeksi. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla. Kaulitse pitkulaiseksi levyksi, levitä päälle täyte, ripottele päälle rusinoita ja omenaviipaleita ja kääri rullalle. Leikkaa rullasta paloja, laita ne paperivuokiin ja anna kohota 30 minuuttia.

3. Penslaa pullat vatkatulla munalla ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Tuoreimmat aiheesta

Pullat