Vähäsokeriset pullat

Tässä on oiva nautinto diabeetikolle ja muille, jotka haluavat nauttia vähemmän sokeria.

30 kpl

  • 2 kananmunaa
  • 1 ¾ dl maitoa, 37-asteista
  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl hedelmäsokeria
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • 125 g pehmeää voita

Täyte

  • 100 g pehmeää voita
  • 3 rkl hedelmäsokeria
  • 2 tl rouhittua kardemummaa
  • 1 dl rusinoita
  • 2 omenaa, ohuina lohkoina
  • 1 muna penslaukseen

Valmistusohje

1. Vatkaa munat. Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva. Sekoita maito, munat ja hedelmäsokeri. Sekoita voi ja jauhot, työstä ne sitten maitoseokseen notkeaksi taikinaksi. Peitä ja kohota 20 minuuttia.

2. Sekoita voi, hedelmäsokeri ja kardemumma täytteeksi. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla. Kaulitse pitkulaiseksi levyksi, levitä päälle täyte, ripottele päälle rusinoita ja omenaviipaleita ja kääri rullalle. Leikkaa rullasta paloja, laita ne paperivuokiin ja anna kohota 30 minuuttia.

3. Penslaa pullat vatkatulla munalla ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!