Glaseeratut salottisipulit
Sipulit sopivat hyvin jonkin makean kanssa – ehkä siksi, että sipulit itsessäänkin ovat hieman makeita. Tarjoile glaseeratut sipulit grilliruoan lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 16 salottisipulia
- vettä ja suolaa
- 1 rkl voita
- 1 maustemitta raakaruokosokeria
- 2 laakerinlehteä
- 1 oksa tuoretta timjamia
- 2 appelsiinin kuori ja mehu
- 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuori sipulit ja laita ne kattilaan. Peitä vedellä ja suolaa. Lisää voi, sokeri, laakerinlehdet ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja alenna lämpöä. Hauduta noin 5 minuuttia. Kun seos on kiehunut kuivaksi, se alkaa glaseerautumaan.
2. Pese appelsiinin huolellisesti, raasta kuoret, purista mehu ja lisää kuoriraaste ja mehu kattilaan.
3. Ota kattila liedeltä ja kääntele mukaan oliiviöljy. Tarjoile haaleana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka