Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Glaseeratut salottisipulit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sipulit sopivat hyvin jonkin makean kanssa – ehkä siksi, että sipulit itsessäänkin ovat hieman makeita. Tarjoile glaseeratut sipulit grilliruoan lisukkeeksi.

Neljälle

  • 16 salottisipulia
  • vettä ja suolaa
  • 1 rkl voita
  • 1 maustemitta raakaruokosokeria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 2 appelsiinin kuori ja mehu
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja laita ne kattilaan. Peitä vedellä ja suolaa. Lisää voi, sokeri, laakerinlehdet ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja alenna lämpöä. Hauduta noin 5 minuuttia. Kun seos on kiehunut kuivaksi, se alkaa glaseerautumaan.

2. Pese appelsiinin huolellisesti, raasta kuoret, purista mehu ja lisää kuoriraaste ja mehu kattilaan.

3. Ota kattila liedeltä ja kääntele mukaan oliiviöljy. Tarjoile haaleana.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke