Glaseeratut salottisipulit

Sipulit sopivat hyvin jonkin makean kanssa – ehkä siksi, että sipulit itsessäänkin ovat hieman makeita. Tarjoile glaseeratut sipulit grilliruoan lisukkeeksi.

Neljälle

  • 16 salottisipulia
  • vettä ja suolaa
  • 1 rkl voita
  • 1 maustemitta raakaruokosokeria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 2 appelsiinin kuori ja mehu
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja laita ne kattilaan. Peitä vedellä ja suolaa. Lisää voi, sokeri, laakerinlehdet ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja alenna lämpöä. Hauduta noin 5 minuuttia. Kun seos on kiehunut kuivaksi, se alkaa glaseerautumaan.

2. Pese appelsiinin huolellisesti, raasta kuoret, purista mehu ja lisää kuoriraaste ja mehu kattilaan.

3. Ota kattila liedeltä ja kääntele mukaan oliiviöljy. Tarjoile haaleana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.