Glaseeratut salottisipulit
Sipulit sopivat hyvin jonkin makean kanssa – ehkä siksi, että sipulit itsessäänkin ovat hieman makeita. Tarjoile glaseeratut sipulit grilliruoan lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 16 salottisipulia
- vettä ja suolaa
- 1 rkl voita
- 1 maustemitta raakaruokosokeria
- 2 laakerinlehteä
- 1 oksa tuoretta timjamia
- 2 appelsiinin kuori ja mehu
- 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuori sipulit ja laita ne kattilaan. Peitä vedellä ja suolaa. Lisää voi, sokeri, laakerinlehdet ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja alenna lämpöä. Hauduta noin 5 minuuttia. Kun seos on kiehunut kuivaksi, se alkaa glaseerautumaan.
2. Pese appelsiinin huolellisesti, raasta kuoret, purista mehu ja lisää kuoriraaste ja mehu kattilaan.
3. Ota kattila liedeltä ja kääntele mukaan oliiviöljy. Tarjoile haaleana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta