Säilötyt silakkapihvit
Paista kerralla paljon silakoita, niin voit syödä niitä vastapaistettuina perunamuusin kanssa yhtenä päivänä, ja kylmänä säilöttyinä seuraavana päivänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g perattuja silakoita ilman selkäruotoa
- 1-2 tl suolaa
- 1 ½ dl korppujauhoja
- 1 ½ dl ruisjauhoja
- 1 nippu tilliä
- 1-2 punasipulia
- 1 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
Etikkaliemi
- 2 ½ dl vettä
- 4 rkl etikkaa
- 3 rkl kidesokeria
Valmistusohje
1. Sekoita suola, korppujauhot ja ruisjauhot lautasella. Suolaa kalat sisältä kevyesti ja laita päälle hieman hienonnettua tilliä, laita fileet yhteen kaksi ja kaksi lihapuolet vastakkain. Kääntele kalaparit paneerauksessa ja paista kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
2. Lado silakkapihvejä vadille vuorotellen viipaloidun punasipulin, tillin ja sinapinsiementen kanssa.
3. Sekoita liemi niin että sokeri sulaa ja kaada se kalojen päälle. Anna vetäytyä pari tuntia tai yön yli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa