Kirpeät silakat
Tämä silakkaruoka maistuu yhtä hyvin kylmänä kuin lämpimänäkin. Vaikka kyse on silakasta, tämä resepti ei ole erityisen suomalainen, vaan pikemminkin pohjoismainen variaatio välimerellisestä sardiiniruoasta. Ruoan kanssa maistuvat reilut kuoriperunat ja näkkileipä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 600 g silakkafileetä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 ½ dl hienonnettua persiljaa
- 1 dl hienonnettua korppujauhoa
- ½ sitruuna
- oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Hienonna persilja ja valkosipuli ja sekoita ne korppujauhoihin. Lisää sitruunamehu ja öljyä niin paljon, että koostumus on sopiva silakoille levitettäväksi. Anna seoksen vetäytyä noin tunnin ajan.
2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhdo silakkafileet ja leikkaa selkäevä pois. Öljyä uunivuoka ja asettele siihen silakkafileet kahtia taitettuna. Ripottele päälle ½ tl suolaa ja pyöräytä päälle pippuria myllystä.
3. Levitä persiljaseos fileiden päälle ja kostuta aavistuksella öljyä. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa