Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kirpeät silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä silakkaruoka maistuu yhtä hyvin kylmänä kuin lämpimänäkin. Vaikka kyse on silakasta, tämä resepti ei ole erityisen suomalainen, vaan pikemminkin pohjoismainen variaatio välimerellisestä sardiiniruoasta. Ruoan kanssa maistuvat reilut kuoriperunat ja näkkileipä.

4 annosta

  • 600 g silakkafileetä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 dl hienonnettua korppujauhoa
  • ½ sitruuna
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Hienonna persilja ja valkosipuli ja sekoita ne korppujauhoihin. Lisää sitruunamehu ja öljyä niin paljon, että koostumus on sopiva silakoille levitettäväksi. Anna seoksen vetäytyä noin tunnin ajan.

2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhdo silakkafileet ja leikkaa selkäevä pois. Öljyä uunivuoka ja asettele siihen silakkafileet kahtia taitettuna. Ripottele päälle ½ tl suolaa ja pyöräytä päälle pippuria myllystä.

3. Levitä persiljaseos fileiden päälle ja kostuta aavistuksella öljyä. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Uunisilakka