Salaattia mortadellamakkaralla
Aloita ateria tällä herkullisella italialaisvaikutteisella salaatilla, johon käytetään mortadellamakkaraa.
4 annosta
- 300 g viipaloitua mortadellamakkaraa
- 4 retiisiä
- 1/4 kurkkua
- ½ paprika
- ½ punasipuli
- 100 g kukkakaalia
- 1 kovaksi keitetty muna
Sitruunakastike
- 5 rkl öljyä
- 1 ½ rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 tl dijonsinappia
Valmistusohje
1. Keitä kukkakaali pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Kuori ja viipaloi punasipulin puolikas. Kuori kurkku, koverra siemenet lusikalla ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi. Leikkaa keitetty muna lohkoiksi. Leikkaa mortadellaviipaleet pienemmiksi paloiksi.
2. Sitruunakastike: Sekoita sitruunamehu, suola ja pippuri. Vatkaa joukkoon sinappi ja öljy.
3. Asettele kasvikset ja munalohkot kauniisti lautasille. Koristele mortadellapaloilla ja pirskottele päälle sitruunakastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku