Chorizosalaatti
Raikas, limeltä ja mintulta maistuva ja tuoksuva salsa antaa tälle herkulliselle salaatille makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 chorizoa
- 4 keitettyä perunaa
- 100 g tuoreita pinaatinlehtiä
Salsa
- 1 kypsymätön mango
- 1 kurkku
- 2 kevätsipulia
- 1 punainen chili
- 2 rkl limemehua
- 1 rkl ananasmehua
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua korianteria
Valmistusohje
1. Kuori mango perunankuorimaveitsellä. Halkaise hedelmä kiveä myöten ja viipaloi hedelmäliha, suikaloi viipaleet hieman tulitikkuja karkeammiksi. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet ja suikaloi mangon tapaan. Leikkaa kevätsipulit renkaiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha.
2. Hienonna korianteri. Vatkaa lime- ja ananasmehu sekä fariinisokeri. Sekoita liemeen mango, kurkku, chili, minttu ja korianteri.
3. Paloittele chorizot ja lohko perunat. Puhdista pinaatinlehdet. Sekoita makkarat, perunat, pinaatti ja salsa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku