Catalongasalaatti kananmunalla

Salaatista saa ”ruokaisamman keittämällä sen nopeasti, eli kalttaamalla. Ellet löydä catalongasalaattia, käytä mangoldia tai tuoretta pinaattia.

Neljälle

  • n. 1 kg catalongasalaattia
  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 12-16 viipaletta salamia

Kastike

  • 1 maustemitta italialaista salaattimaustetta
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 valkosipulinkynttä, puristettuna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele salaatti ja paloittele sentinkokoisiksi paloiksi. Keitä palat nopeasti kevyesti suolatussa vedessä, lehtien tulee pehmetä vain hieman. Valuta.

2. Asettele salaatti vadille. Kuori ja hienonna munat ja asettele vadille.

3. Sekoita kastike, kaada salaatin päälle. Tarjoile salamin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!