Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Catalongasalaatti kananmunalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Salaatista saa ”ruokaisamman keittämällä sen nopeasti, eli kalttaamalla. Ellet löydä catalongasalaattia, käytä mangoldia tai tuoretta pinaattia.

Neljälle

  • n. 1 kg catalongasalaattia
  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 12-16 viipaletta salamia

Kastike

  • 1 maustemitta italialaista salaattimaustetta
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 valkosipulinkynttä, puristettuna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele salaatti ja paloittele sentinkokoisiksi paloiksi. Keitä palat nopeasti kevyesti suolatussa vedessä, lehtien tulee pehmetä vain hieman. Valuta.

2. Asettele salaatti vadille. Kuori ja hienonna munat ja asettele vadille.

3. Sekoita kastike, kaada salaatin päälle. Tarjoile salamin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Makkarasalaatti