Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Salaattikakku: Artun kesäsalaattikakku

Eps.4.Salaattikakku.ARTTU
Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 18.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi Leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännessä jaksossa tehtiin näyttäviä salaattikakkuja. Tässä Artun luomus!

Pohja

  • 160 g hapankorppuja
  • 90 g voita sulatettuna

Salaatti

  • 1 jääsalaatti
  • 10 pientä uutta perunaa
  • 250 g Halloum-juustoa
  • 1 oranssi paprika
  • tilkka ruokaöljyä paistamiseen
  • 1/2 pss pehmeitä kuivattuja aprikooseja
  • 1 tlk säilykemandariineja
  • 250 g tuoreita vadelmia
  • 1 pss pekaanipähkinöitä
  • 100 g suolapähkinöitä

Valmistusohje

Pohja:​​​​​​​

1.      Murskaa hapankorput tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina tiiviiksi piparkakkureunaisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

2.      Laita pohja jääkaappiin vetäytymään.

Salaatti:

1.      Pese perunat. Keitä perunat kypsiksi runsaassa vedessä. Kokeile kypsyys haarukalla. Jäähdytä.

2.      Paista Halloum-juustot ja paprikat pannulla öljytilkassa, lisää lopuksi joukkoon keitetyt perunat. Anna jäähtyä.

3.      Kokoa kakku. Nosta pohja varovasti lautaselle. Pilko ja huuhdo salaatti, nostele pohjan päälle. Nostele salaatin päälle peruna-juusto-paprikaseos, puolikkaiksi leikatut aprikoosit, valutetut mandariinilohkot, vadelmat ja lopuksi vielä pähkinät. Tarjoa heti.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit