Koko Suomi leipoo: Annin "Another day of sun" -avokadokupit
Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Annin elokuva: La la land
Pohja
- 0,5dl perunamuusijauhetta
- 1,25dl vehnäjauhoja
- ¼ tl leivinjauhetta
- 40g voita
- 0,5dl vettä
Mousse
- 1 kypsä avocado
- 50g tuorejuustoa, maustamatonta
- ½ lime
- ripaus valkosipulirouhetta
- ripaus chililastuja
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Koristeeksi
- lehtikaalia (1 lehti)
- 50g cheddar-juustoa
Valmistusohje
VALMISTUSOHJEET: Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita joukkoon. Lisää kulhoon myös vesi. Sekoita kaikki ainekset käsin tasaiseksi. Kauli taikinasta levy ota siitä muotilla noin 5cm ympyröitä. Painele ympyrät minimuffinsivuokien pohjalle niin, että taikinasta muodostuu pieni matala kuppi. Paista pohjia kiertoilmauunissa 175c 15min. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttöä. Voit paahtaa uunissa samalla myös lehtikaalikoristeet. Pese lehtikaali ja revi lehtevät osat irti paksusta varresta. Levitä lehdet uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele niille vähän suolaa. Paahda uunissa noin 10min ajan. Valmista cheddar-juustosta sipsejä höyläämällä siitä ohuita ja pieniä siivuja ja paahtamalla niitä uunissa 200c noin 5-10min. Anna jäähtyä rapeaksi.
Tällä välin valmista avokadomousse. Koverra avokado tehosekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon tuorejuusto, puolikkaan limen mehu ja mausteet. Mausta oman maun mukaan.
Irrota taikinakupit muffinssivuoista. Laita avokadomousse pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota mousse kuppien päälle. Laita cheddarsipsit pystyyn mousseen ja murusta päälle lehtikaalia
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka