Koko Suomi leipoo: Pizza Varanne
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.
Pohja
- 500 g 00-vehnäjauhoja tai durum-jauhoja
- 3,5 dl kädenlämpöistä vettä
- 7 g kuivahiivaa
- 10 g hienoa merisuolaa
- 10 g oliiviöljyä
Täyte 1
- 200 g mozzarellajuustoraastetta
- 150 g Homejuusto
- 200 g Serranon-kinkku
- rasia tuoretta rucolaa
- 1 dl oliiviöljyä
Täyte 2
- 400 g rasvaista kreikkalaista jugurtti
- 250 g tuoreita mansikoita
- 50 g paksua balsamicokastiketta (esim. lidl mansikalla maustettu tai ”crema con aceto
- balsamico di modena”)
- 1 dl tomusokeria
- 0,5 dl Cointreau-likööriä (pikkupullo)
Tomaattikastike
- 400g (1tölkki) kuorittuja tomaatteja
- 10 g suolaa
- 10 g oliiviöljyä
- 4 valkosipulinkynttä
- ruukku tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Lämmitä uuni 300 asteeseen.
POHJA: Ota pieni määrä vettä erikseen ja sekoita siihen merisuola. Lisää jauhoihin kuivahiiva ja sekoita ja lisää lopuksi vesi. Vaivaa hiljaisella nopeudella n. 10min. Lisää suolavesi ja vaivaa kunnes imeytynyt kokonaan. Lisää lopuksi oliiviöljy ja vaivaa kunne s imeytynyt taikinaan. Vaivaa lopuksi maksiminopeudella, kunnes taikina on sileää eikä tartu käsiin. Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan kostaen liinan alle n. tunniksi. Halkaise mansikat ja laita ne marinoitumaan cointreau-likööriin.
TOMAATTIKASTIKE: Kaada tomaatit astiaan, lisää suola ja oliiviöljy. Murskaa sauvasekoittimella. Lisää seoksen joukkoon murskatut valkosipulin kynnet, revityt basilikan lehdet ja mustapippuri. Laita massa kattilaan ja lämmitä hetki miedolla lämmöllä.
PIZZAN VALMISTUS: Kauli pohjat jauhetulla pöydällä (jaa taikina kahteen osaan siten, että toinen on 2/3 ja 1/3 kokoinen). Levitä tomaattikastike ja juustot pohjan päälle. Laita pohja uuniin alatasolle uunipellin päälle ja paista n. 4min. Pohjan hiukan kypsyttyä siirrä sen pizzakiven päälle uunin keskiosaan n. 3min. Ota valmis pohja pois uunista ja täytä kinkulla. Laita lopuksi revittyä rucolaa ja oliiviöljyä juuri ennen tarjoilua.
JÄLKIRUOKAPIZZA: Paista pizzapohjaa ilman mitään täytettä. Levitä runsas kerros jugurttia jäähtyneen pohjan päälle. Lisää halkaistut mansikat. Koristele balsamicokastikkeella ja tomusokerilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"