Salaattikakku: Emmin Könkäänkutsu
Koko Suomi Leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännessä jaksossa tehtiin näyttäviä salaattikakkuja. Tässä Emmin luomus!
Pohja
- 400g maalahdenlimppua
- 100g sulatettua voita
- ½dl kasvilientä
- yrttejä: 0,5 dl persilja, 0,5 dl ruohosipuli
Täyte 1
- 4 liivatelehteä
- 150g kylmäsavustettua kirjolohta
- 1 punasipuli
- 1dl ruohosipulia
- 1dl smetanaa
- 1dl kuohukermaa
- 400g maustamatonta tuorejuustoa
- 3rkl sitruunamehua
- ripaus mustapippuria
- ripaus suolaa
Täyte 2
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 2dl ruohosipulia/tilliä/persiljaa
- 1rkl sitruunanmehua
- ripaus mustapippuri
- ripaus suola
Täyte 3
- 1 Kesäkurpitsa, 1 porkkana, 4 retiisiä
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1rkl hunajaa
- ripaus suolaa, pippuria
Koristeluun
- Yrttejä: 1dl ruohosipuli, 1dl persilja, 2dl herneenverso, 1dl salaatinlehtiä, 1/2 kesäkurpitsaa, 1/2 porkkanaa, 5 retiisiä, ruohosipulinkukkia 8
Valmistusohje
Hienonna leipä tehosekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja liemi. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele puolet leipä seoksesta vuuan pohjalle ja jäähdytä.
Upota liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Kääntele vaahdon joukkoon sipulit, lohi ja yrtit. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Liuota puristetut liivatelehdet mehuun. Jäähdytä hieman ja kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Tee täyte 2. samalla tavalla. Raasta kesäkurpitsa, porkkana ja retiisit. Mausta raasteet.
Levitä täyte1. Pohjan päälle. Lado seuraavaksi kesäkurpitsa-porkkana-retiisi raaste kakun päälle. Tee uusi kerros. Aloita taputtelemalla loppu leipäseos raasteen päälle. Lisää lopuksi täyte 2. kakun päälle. Anna hyytytä jääkaapissa.
Koristele runsaasti yrteillä, salaatilla, kesäkurpitsalla, porkkanalla, retiiseillä ja kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi