Salaattikakku: Mallan Syntisen hyvä salaattikakku
Koko Suomi Leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännessä jaksossa tehtiin näyttäviä salaattikakkuja. Tässä Mallan luomus!
Tarvikkeet
- Suorakulmion/neliön muotoinen irtopohjavuoka (koko n. puolet uunipellistä)
- Kolmion tai neliön muotoinen tai pyöreä muotti, halk. n. 5cm
- pursotinpussi ja n. 1cm halk. tylla
- kattila
- sakset
Pohja
- 2,5dl Finmix hieno vaalea jauhoseos (gluteeniton)
- 2,5dl Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos
- 2,5tl leivinjauhe
- 1tl suola
- 2 kananmuna
- 250g maitorahka
- 1dl täysmaitoa
- 1dl auringonkukkaöljyä
Siemennäkkäri
- 2 kananmunaa
- 0,7dl auringonkukansiemeniä
- 0,7dl seesaminsiemeniä
- vajaa 1dl pellavansiemeniä
- 0,7dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
- 0,5tl suolaa
- 1,5rkl perunajauhoa
Kastike
- 1dl balsamiviinietikkaa
- 1dl ruokokidesokeria
- 1dl rypälemehua
Vaahto/Kuorrute
- 4dl kuohukermaa
- 400g vuohenjuustosta valmistettua valkohomejuustoa
Salaattiin
- 2punttia jääsalaattia
- 1ruukku rucolaa
- 1ruukku salanova-salaattia
- 1 kesäkurpitsa
- ½ hunajamelonia
- 5dl mansikoita
- 1ruukku basilikaa
- 1ruukku thai-basilikaa
Valmistusohje
1. Laita kastikkeen aineet kattilaan kiehumaan hiljaa. Se on valmista kun seos on siirappimaista.
2. Laita uuni kuumenemaan 175˚C. Erottele keltuaiset valkuaisesta. Vaahdota valkuaiset. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kosteat keskenään. Sekoita kaikki aineet sekaisin. Valmista neliön tai suorakulmion muotoinen irtopohjavuoka ja paista siinä kakkua n. 25min.
3. Valmista siemennäkkäri; sekoita kaikki aineet keskenään ja anna levätä 10min. Levitä täytteet pellille jaa paista n. 20min 175˚C.
4. Vatkaa vuohenjuustoa tehosekoittimella kunnes on sileää. Lisää kerma ja vaahdota yhdessä kuohkeaksi.
5. Kokoa kakku; leikkaa pohja kahteen osaan. Laita salaattitäytteitä väliin ja toinen leipä päälle. Kuorruta vuohenjuustovaahdolla. Koristele salaateilla ja mansikoilla ja näkkärillä, huljuta päälle kastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku