1. Korianteriöljy: Silppua korianteri karkeasti veitsellä ja laita se yhdessä pinaatin ja öljyn kanssa korkeaan lasiin tai sauvasekoitinkulhoon. Aja sauvasekoittimella 5-6 minuuttia, kunnes muodostuu tasainen, vihreä öljy. Siivilöi öljy kahvinsuodoattimen läpi.
2. Huuhtele riisi moneen kertaan kylmässä vedessä. Laita riisi kulhoon, kaada päälle kylmää vettä ja liota ainakin 2 tuntia. Siivilöi liotusvesi pois ja laita riisi riisinkeittimeen. Lisää 2 dl uutta vettä ja käynnistä keitin. Kun riisi on kiehunut valmiiksi, siirrä se korkeareunaiseen uunivuokaan, anna riisin jäähtyä. Sekoita riisiin sushiviinietikka, peitä tuorekelmulla ja pidä huoneenlämmössä.
3. Kuori retikka ja leikkaa pois päät. Leikkaa 10-15 senttiä pitkä pala retikan paksuimmasta kohdasta ja leikkaa se paperinohuiksi viipaleiksi pitkittäin. Keitä 1,5 litraa suolattua vettä. Valitse 8 suurinta ja kauneinta retikanviipaletta, laita ne kiehuvan veteen ja keitä 30 sekuntia. Siivilöi lävikössä ja huuhtele jääkylmällä vedellä. Suikaloi loput viipaleet ohuesti ja pane ne kulhoon jääkylmään veteen. Kaada vesi pois vähän ennen tarjoilua ja sekoita retikkasuikaleet salaattiversojen kanssa. Mausta salaatti sushiviinietikalla ja suolalla.
4. Aseta kampasimpukat pystyyn ja leikkaa jokainen kolmeksi ohueksi viipaleeksi. Viipaloi tonnikala 3-5 millin siivuiksi. Ota esille neljä suorakaiteenmuotoista, valkoista lautasta. Aseta kaksi retikkaviipaletta toistensa perään, niin että lautasen keskelle muodostuu suorakulmio. Lado niiden päälle vuorotellen tonnikala- ja kampasimpukkasiivuja. Nosta salaattia näiden päälle. Lusikoi sitten hieman korianteriöljyä lautaselle, täsmälleen reunojen viertä retikkaviipaleiden ympäri, niin että saat vihreän suorakulmion kalan ja simpukan ympäri.
5. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Lämmitä sushiriisi alumiinifolion alla 15 minuuttia ja koristele se paahdetuilla seesaminsiemenillä ennen tarjoilua. Tarjoile ohessa myös soijaa, wasabia ja garia omissa kulhoissaan.