Sashimia Itämeren lohesta ja kaalisalaattia

Ainekset

  • 4 annosta

Ainekset

  • 1 ½ kg ruodotonta lohifileetä

Sashimi-kastike

  • 2,5 dl kiinalaista soijakastiketta
  • ½ dl hunajaa
  • 2 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi

Kaalisalaatti

  • puolikas kevätkaalia
  • ½ dl majoneesia
  • 1–2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 dl hienonnettua korianteria ja tilliä, 0,5 dl kumpaakin
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Leikkaa lohi kuutioiksi. Sekoita kaikki sashimi-kastikkeen aineet. Aseta lohipalat kulhoon ja kaada kastike kalan päälle siten, että palat peittyvät. Marinoi kaloja noin 20–30 minuuttia.

Leikkaa kevätkaali ohuiksi viipaleiksi. Lisää raastettu tuore inkivääri majoneesiin ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita majoneesi ja kevätkaali keskenään. Asettele lautaselle lohikuutioita ja hieman kaalisalaattia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.