Turskaceviche sitruuna-limettimarinadissa
Tässä ohjeessa kala marinoidaan yön yli sitruuna-limettimarinadissa, joten varaa valmistukseen riittävästi aikaa. Tarjoa meksikolaistyylisenä alkuruokana tai iltapalana. Maissin sijaan voit tarjota keitettyjä bataatteja.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 300 g pakastettua turskafileetä
- ½ dl vastapuristettua limettimehua
- ½ dl vastapuristettua sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl chilijauhetta
- 2 punasipulia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 1 tl valkopippuria
- 4 maissintähkää
- 2 keräsalaattia
- 2 tuoretta, punaista chilipalkoa
Valmistusohje
1. Kuori punasipulit ja leikkaa toinen viipaleiksi. Leikkaa sulatetut turskafileet pieniksi paloiksi.
2. Sekoita kulhossa limettimehu, sitruunamehu, oliiviöljy, chilijauhe, puristetut valkosipulinkynnet sekä ripaus suolaa ja pippuria. Kääntele kalapalat ja sipuliviipaleet mausteliemessä ja marinoi yön yli.
3. Keitä maissintähkiä ripauksella suolaa maustetussa vedessä 20 minuuttia. Paloittele tähkät. Halkaise, huuhtele ja suikaloi chilipalot. Asettele salaatinlehdet kauniisti lautasille ja jaa kalapalat salaatinlehtien päälle. Leikkaa toinen sipuli renkaiksi. Koristele ceviche sipulirenkailla, chilisuikaleilla ja keitetyllä maissilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku