Turskaceviche sitruuna-limettimarinadissa
Tässä ohjeessa kala marinoidaan yön yli sitruuna-limettimarinadissa, joten varaa valmistukseen riittävästi aikaa. Tarjoa meksikolaistyylisenä alkuruokana tai iltapalana. Maissin sijaan voit tarjota keitettyjä bataatteja.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 300 g pakastettua turskafileetä
- ½ dl vastapuristettua limettimehua
- ½ dl vastapuristettua sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl chilijauhetta
- 2 punasipulia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 1 tl valkopippuria
- 4 maissintähkää
- 2 keräsalaattia
- 2 tuoretta, punaista chilipalkoa
Valmistusohje
1. Kuori punasipulit ja leikkaa toinen viipaleiksi. Leikkaa sulatetut turskafileet pieniksi paloiksi.
2. Sekoita kulhossa limettimehu, sitruunamehu, oliiviöljy, chilijauhe, puristetut valkosipulinkynnet sekä ripaus suolaa ja pippuria. Kääntele kalapalat ja sipuliviipaleet mausteliemessä ja marinoi yön yli.
3. Keitä maissintähkiä ripauksella suolaa maustetussa vedessä 20 minuuttia. Paloittele tähkät. Halkaise, huuhtele ja suikaloi chilipalot. Asettele salaatinlehdet kauniisti lautasille ja jaa kalapalat salaatinlehtien päälle. Leikkaa toinen sipuli renkaiksi. Koristele ceviche sipulirenkailla, chilisuikaleilla ja keitetyllä maissilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras