7.9.2015. Resepti Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat (Kirjapaja, 2015).
Risotto
- 2 dl spelttisuurimoita
- n. 1 rkl vasikanfondia
- 50 g parmesaani- tai pecorinojuustoa raastettuna
- 1-2 rkl margariinia
- 4 rkl ruohosipulia silputtuna
Lohi
- 300 g lohta fileenä
- 2 rkl teriyaki-kastiketta
- 1 tl sitruunapippuria
- seesaminsiemeniä
- sitruunaa tai limeä
Valmistusohje
Keitä 2,5 dl vettä kattilassa. Lisää vasikanfondi ja spelttisuurimot. Keitä, kunnes vesi on lähes haihtunut, ja lisää vielä noin 2 dl vettä vähän kerrallaan, kunnes suurimot ovat kypsiä. Lisää margariini ja juustoraaste.
Poista kalasta nahka, ja leikkaa kahteen osaan. Marinoi kaloja teriyakikastikkeessa vähintään 10 minuuttia. Paista paksuuden mukaan 1-3 minuuttia per puoli.
Ripottele lohen pinnalle sitruunapippuria ja reilusti seesaminsiemeniä. Purista päälle sitruunaa tai limeä, ja koristele annos ruohosipulilla.
Resepti Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat (Kirjapaja, 2015).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa