7.9.2015. Resepti Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat (Kirjapaja, 2015).

Risotto

  • 2 dl spelttisuurimoita
  • n. 1 rkl vasikanfondia
  • 50 g parmesaani- tai pecorinojuustoa raastettuna
  • 1-2 rkl margariinia
  • 4 rkl ruohosipulia silputtuna

Lohi

  • 300 g lohta fileenä
  • 2 rkl teriyaki-kastiketta
  • 1 tl sitruunapippuria
  • seesaminsiemeniä
  • sitruunaa tai limeä

Valmistusohje

Keitä 2,5 dl vettä kattilassa. Lisää vasikanfondi ja spelttisuurimot. Keitä, kunnes vesi on lähes haihtunut, ja lisää vielä noin 2 dl vettä vähän kerrallaan, kunnes suurimot ovat kypsiä. Lisää margariini ja juustoraaste.

Poista kalasta nahka, ja leikkaa kahteen osaan. Marinoi kaloja teriyakikastikkeessa vähintään 10 minuuttia. Paista paksuuden mukaan 1-3 minuuttia per puoli.

Ripottele lohen pinnalle sitruunapippuria ja reilusti seesaminsiemeniä. Purista päälle sitruunaa tai limeä, ja koristele annos ruohosipulilla.

Resepti Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat (Kirjapaja, 2015).

Parhaat ruokaohjelmat