Sauerbraten
Sauerbraten on aito, saksalainen erikoisuus. Braten tarkoittaa paistia. Se marinoidaan happamassa marinadissa, siitä nimi. Lihan tulee maustua marinadissa viikko, joten tämä ruokalaji on suunniteltava ajoissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 2 kg naudan ulkopaistia
- 1 pullo punaviiniä
- 1 dl viinietikkaa
- 1 dl öljyä
- 2 keltasipulia
- 2 porkkanaa
- 1 purjo
- 2 laakerinlehteä
- 2 tl suolaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita
- 4 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 1 omena
- paistoliemi ja hieman marinadia
Valmistusohje
1. Paisti: Viipaloi keltasipuli, kuori ja kuutioi porkkanat. Puhdista purjo ja paloittele se pienemmiksi paloiksi. Sekoita viini, viinietikka, öljy, sipuli, porkkana, purjo, laakerinlehdet ja suola marinadiksi. Laita liha marinadiin, laita kylmään maustumaan viikoksi. Kääntele lihaa silloin tällöin.
2. Ota liha marinadista ja taputtele siihen suolaa ja pippuria. Ruskista se voissa joka puolelta kuumassa paistopadassa. Lisää marinadia pataan 2 cm korkeudelle ja anna porista n. 2 tuntia. Lisää marinadia jos pata on kuivumassa. Nosta liha padasta, siivilöi liemi.
3. Kastike: Kuutioi omena. Sulata voi ja sekoita siihen jauhot. Lisää paistolientä samalla sekoittaen. Lisää omena. Lisää marinadia ja vettä kunnes kastike on toivotun pakstuista. Maista ja mausta tarvittaessa. Siivilöi kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti