Savulampaanpaisti ”Scandinavian Carpaccio”

Palvatun lihan kanssa tarjotaan perinteisesti Waldorfin salaattia. Tässä reseptissä omena ja selleri ovat ohueina suikaleina ja majoneesi erikseen. Kapris antaa vastapainoksi kirpeyttä annokseen.

Ainekset

  • 1 palvattu lampaanpaisti
  • 100 g selleriä
  • puolikas vihreä omena
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1 varsisellerin oksa
  • 25 g sinihomejuustoa
  • 1 rkl makeaa sinappia
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 peruna
  • 1 pala piparjuurta
  • 1 rkl rapsiöljyä

Valmistusohje

Leikkaa juuriselleristä erittäin ohuita lastuja ja ryöppää ne nopeasti suolavedessä. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla.

Leikkaa kuoritusta omenasta ohuita suikaleita ja yhdistä sellerisuikaleiden kanssa kulhossa. Sekoita joukkoon majoneesia ja vähän suolaa ja mustapippuria myllystä.

Laita selleri-omenamajoneesiseos pursotinpussiin.

Leikkaa kuoritusta perunasta kuutioita ja keitä ne kypsiksi suolavedessä.

Leikkaa savulampaanpaistista ohuita viipaleita ja asettele ne laakean lautasen pohjalle.

Vedä selleri-omenamajoneesista raitoja lihaviipaleiden päälle.

Ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä, sinihomejuustopaloja, perunakuutioita, raastettua piparjuurta, varsiselleristä leikattuja ohuita lastuja ja kapriksia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!