Grillattu kassler ja appelsiinisalsa
Sianniskasta tehty kevyesti savustettu kassler on nopeaa grillattavaa. Grillaa viipaleet hiiligrillissä tai grillipannussa. Yhdessä vastakeitettyjen perunoiden ja appelsiininmakuisen salaatin kanssa niistä tulee miltei juhlaruokaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 400 g savukassleria
- suolaa ja valkopippuria
Appelsiinisalsa
- 1 iso appelsiini
- 1 dl purjosilppua
- 10 kirsikkatomaattia
- 1 punainen paprika
- 1/4 kurkkua
- ½ dl ruohosipulisilppua
- 2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl appelsiinimehutiivistettä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Salsa: Kuori appelsiini ja leikkaa viipaleet kalvottomiksi terävällä veitsellä. Leikkaa viipaleet pienemmiksi paloiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit, paprika ja kurkku kuutioiksi. Sekoita keskenään appelsiinipalat, purjosilppu, tomaatti-, paprika- ja kurkkukuutiot ja lisää ruohosipulisilppu. Sirottele päälle suolaa ja sokeria. Sekoita mukaan öljy, mehu ja viinietikka. Mausta pippurilla myllystä. Anna maustua.
2. Leikkaa kassler viipaleiksi. Sirota suolaa ja pippuria molemmille puolille. Paista tai grillaa viipaleita 1-2 minuuttia puoleltaan. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden ja salsan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa