Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ohuita lohiviipaleita kuumalla lautasella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän erikoisen ruoan valmistukseen tarvitaan neljä uuninkestävää lautasta. Lohi kypsyy silmänräpäyksessä kuumilla lautasilla.

4 annosta

  • 500 g lohta ohuina viipaleina
  • merisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Omenasalaatti

  • 1 vihreä omena
  • 2 rkl piparjuuriraastetta
  • 1 sellerinvarsi
  • 2 dl ruokajogurttia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Rucolaöljy

  • 1 rucolasalaattiruukku
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Omenasalaatti: Raasta omena hienoksi. Suikaloi selleri. Sekoita ruokajogurtti, omenaraaste, piparjuuri, suola ja pippuri. Pane kylmään tarjoiluun asti.

2. Rucolaöljy: Soseuta rucolalehdet öljyn kanssa paksuksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä huoneenlämpöön tarjoiluun asti.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lämmitä lautasia uunissa viisi minuuttia. Levitä lohiviipaleet kuumille lautasille. Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria. Nosta omenasalaatti lautasille ja valuta rucolaöljy. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee