Ohuita lohiviipaleita kuumalla lautasella
Tämän erikoisen ruoan valmistukseen tarvitaan neljä uuninkestävää lautasta. Lohi kypsyy silmänräpäyksessä kuumilla lautasilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 500 g lohta ohuina viipaleina
- merisuolaa
- rouhittua mustapippuria
Omenasalaatti
- 1 vihreä omena
- 2 rkl piparjuuriraastetta
- 1 sellerinvarsi
- 2 dl ruokajogurttia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Rucolaöljy
- 1 rucolasalaattiruukku
- 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Omenasalaatti: Raasta omena hienoksi. Suikaloi selleri. Sekoita ruokajogurtti, omenaraaste, piparjuuri, suola ja pippuri. Pane kylmään tarjoiluun asti.
2. Rucolaöljy: Soseuta rucolalehdet öljyn kanssa paksuksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä huoneenlämpöön tarjoiluun asti.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lämmitä lautasia uunissa viisi minuuttia. Levitä lohiviipaleet kuumille lautasille. Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria. Nosta omenasalaatti lautasille ja valuta rucolaöljy. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku