Savuliha- ja piparjuurivoileipä

Savustettu hevosenliha tulee hyvin juttuun piparjuuren kanssa. Tässä ne kohtaavat ciabattaleivän välissä.

Neljälle

  • 4 pientä ciabattaleipää
  • 4 salaatinlehteä
  • 8 tomaatinviipaletta
  • 8 kurkkuviipaletta
  • 400 g hevosen (tai naudan) savulihaa viipaleina

Piparjuurikastike

  • ½ dl kermaviiliä
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl piparjuuriraastetta
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään kermaviili, majoneesi ja raastettu piparjuuri sekä ripaus suolaa kastikkeeksi.

2. Huuhdo salaatti ja viipaloi tomaatit ja kurkku. Halkaise ciabattat ja jaa salaatinlehdet sekä tomaatti- ja kurkkusiivut leiville.

3. Lisää niiden päälle savulihaviipaleet ja lusikoi päälle kastiketta. Paina kevyesti päälle leipien yläosat.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.