Savuliha- ja piparjuurivoileipä
Savustettu hevosenliha tulee hyvin juttuun piparjuuren kanssa. Tässä ne kohtaavat ciabattaleivän välissä.
Neljälle
- 4 pientä ciabattaleipää
- 4 salaatinlehteä
- 8 tomaatinviipaletta
- 8 kurkkuviipaletta
- 400 g hevosen (tai naudan) savulihaa viipaleina
Piparjuurikastike
- ½ dl kermaviiliä
- 2 rkl majoneesia
- 1 rkl piparjuuriraastetta
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita keskenään kermaviili, majoneesi ja raastettu piparjuuri sekä ripaus suolaa kastikkeeksi.
2. Huuhdo salaatti ja viipaloi tomaatit ja kurkku. Halkaise ciabattat ja jaa salaatinlehdet sekä tomaatti- ja kurkkusiivut leiville.
3. Lisää niiden päälle savulihaviipaleet ja lusikoi päälle kastiketta. Paina kevyesti päälle leipien yläosat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka