Poro-piparjuurivoileipä

Tämä on täydellinen iltapalavoileipä tai alkuruoka oluen ja snapsin kera. Ehkä tämä sopii alkuruoaksi rapupäivällisille? Jos haluat, voit valmistaa voileivistä minikokoisia ja tarjoilla niitä seisovassa pöydässä.

Neljälle

  • 4 viipaletta maalahden limppua
  • pöytämargariinia
  • vihreitä salaatinlehtiä
  • 1 tomaatti
  • 4 viipaletta savuporolihaa
  • hillosipuleita

Piparjuurikerma

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl tuoretta, raastettua piparjuurta
  • 4 raakaa munankeltuaista
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma, mausta piparjuurella, suolalla ja pippurilla.

2. Voitele leivät. Asettele salaattia, tomaattia ja lihaa leiville.

3. Viimeistele leivät piparjuurikermalla ja munankeltuaisella, jauha päälle hieman mustapippuria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.