Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savulohilaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalojen kuninkaasta, lohesta, valmistuu herkullista laatikkoa. Savulohilaatikkoon tarvitset kalan lisäksi riisiä, sipulia ja kermaa. Paista uunissa puolesta tunnista tuntiin. Tarjoa savulohilaatikon kanssa esimerkiksi raikasta salaattia ja sitruunalohkoja.

Ainekset

  • 1 l keitettyä riisiä
  • 500 g lämminsavulohta
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 1 sipuli
  • nippu tilliä
  • 4 dl kermaa (15%)
  • 25 g voita
  • pippuria

Valmistusohje

Poista lohesta ruodot ja nahka ja paloittele se.

Leikkaa sipuli ja tilli hakkeeksi. Voitele uunivuoka reunojaan myöten ja lusikoi sinne puolet keitetystä riisistä. Ripottele tilliä ja sipulia päälle ja levitä lohipalat siihen.

Asettele kylmäsavulohiviipaleet edellisten päälle ja mausta tillillä ja pippurilla. Peitä riisillä ja kaada kerma vuokaan.

Veistä muutamia voinokareita pinnalle ja paista 180-asteisessa uunissa puolesta tunnista tuntiin, kunnes kerma on imeytynyt riisiin. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia ja sitruunalohkoja.

Tuoreimmat aiheesta

Lohilaatikko