Savulohilaatikko
Kalojen kuninkaasta, lohesta, valmistuu herkullista laatikkoa. Savulohilaatikkoon tarvitset kalan lisäksi riisiä, sipulia ja kermaa. Paista uunissa puolesta tunnista tuntiin. Tarjoa savulohilaatikon kanssa esimerkiksi raikasta salaattia ja sitruunalohkoja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 1 l keitettyä riisiä
- 500 g lämminsavulohta
- 100 g kylmäsavulohta
- 1 sipuli
- nippu tilliä
- 4 dl kermaa (15%)
- 25 g voita
- pippuria
Valmistusohje
Poista lohesta ruodot ja nahka ja paloittele se.
Leikkaa sipuli ja tilli hakkeeksi. Voitele uunivuoka reunojaan myöten ja lusikoi sinne puolet keitetystä riisistä. Ripottele tilliä ja sipulia päälle ja levitä lohipalat siihen.
Asettele kylmäsavulohiviipaleet edellisten päälle ja mausta tillillä ja pippurilla. Peitä riisillä ja kaada kerma vuokaan.
Veistä muutamia voinokareita pinnalle ja paista 180-asteisessa uunissa puolesta tunnista tuntiin, kunnes kerma on imeytynyt riisiin. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia ja sitruunalohkoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"