Unikonsiemenillä maustettua lohta ja kermapastaa
Tämä herkullinen pastaruoka on nopea ja helppo valmistaa. Mainio valinta perjantai-illan aterialle, kun haluat nopeasti jotain hyvää tarjottavaa.
4 annosta
- 600 g lohta
- 2 tl unikonsiemeniä
- suolaa ja pippuria
- 4 annosta pastaa
- 1½ dl kermaa
- 1 valkosipulinkynsi
- persiljaa
Tarjoiluun
- balsamiviinietikkaa
- sitruunalohkoja
- tilliä
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja peitä uunipelti alumiinifoliolla. Leikkaa lohi neljäksi palaksi ja nosta palat uunipellille nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria, unikonsiemeniä ja kypsennä uunissa 20 minuuttia. Irrota lohipaloista nahka.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kattilaan kerma, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla. Anna kerman kiehua kokoon niin, että se sakenee. Kääntele kerman joukkoon keitetty pasta.
3. Annostele kermapasta neljälle lämpimälle syvälle lautaselle. Nosta jokaisen annoksen päälle lohipala. Pirskottele lautasille balsamiviinietikkaa ja koristele sitruunalohkoilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa