Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Unikonsiemenillä maustettua lohta ja kermapastaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä herkullinen pastaruoka on nopea ja helppo valmistaa. Mainio valinta perjantai-illan aterialle, kun haluat nopeasti jotain hyvää tarjottavaa.

4 annosta

  • 600 g lohta
  • 2 tl unikonsiemeniä
  • suolaa ja pippuria
  • 4 annosta pastaa
  • 1½ dl kermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • persiljaa

Tarjoiluun

  • balsamiviinietikkaa
  • sitruunalohkoja
  • tilliä

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja peitä uunipelti alumiinifoliolla. Leikkaa lohi neljäksi palaksi ja nosta palat uunipellille nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria, unikonsiemeniä ja kypsennä uunissa 20 minuuttia. Irrota lohipaloista nahka.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kattilaan kerma, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla. Anna kerman kiehua kokoon niin, että se sakenee. Kääntele kerman joukkoon keitetty pasta.

3. Annostele kermapasta neljälle lämpimälle syvälle lautaselle. Nosta jokaisen annoksen päälle lohipala. Pirskottele lautasille balsamiviinietikkaa ja koristele sitruunalohkoilla ja tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Lohipasta